Sanayici Haksız mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Sanayici Haksız mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İş adamlarının düşük faizle kredi istediklerini, bunu sağladıklarında ise durumdan şikâyet ettiklerinin altını çizen Erdoğan, TÜSİAD'a sert sözlerle cevap verdi. 

Erdoğan açıklamasında, "İş adamlarımıza diyoruz ki hani sen düşük faizle kredi istiyordun. Hadi gel al. Neden almıyorsun? Ben bu iş adamlarını da anlamıyorum. Ondan sonra bir araya geliyorlar. TÜSİAD'ı vesairesi, yüksek faizden bahsediyorlar. Yahu siz nasıl insanlarsınız. Eğer sen iş adamıysan yatırımdan yanaysan buyurun size kredi. Düşük faizle. Alın krediyi ve yatırım yapın.” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan belki bu söylemlerinde haklı olabilir ama dövizin ve altının hızla yükseldiği ve gelecek yılı geçtik gelecek haftanın dahi hangi  sürprizlerin getireceği belli olmayan bir ortamda hangi iş adamı yatırım yapar ki.

Sermaye nazlıdır. Güvensiz ve belirsiz ortamları sevmez. Böylesi bir ortamda sanayicileri yatırım yapmıyorlar diye eleştirmek yerine piyasaya güven ortamı verecek adımların atılması yönünde gayret sarf etmek gerekir.