Algıyı Düzeltecek Ekip

Hakimiyet Gazetesi'nin de sıklıkla gündeme getirdiği Ak Parti'nin halktan ve halkın beklentilerinden uzaklaştığı için oy kaybettiğine yönelik haberler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı harekete geçirdi. Parti, olumsuz algıyı düzeltmek için ekip kurarak sahaya inmeye hazırlanıyor. Geç de olsa bu gerçeğin görülmesi ve önlem alınması memnuniyetle karşılandı.

Algıyı Düzeltecek Ekip
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet Gazetesi’nin de uzun süreden beri Ak Parti’nin halkın gündemini okuyamadığı, halkın beklentisi ve iktidara bakışını göremediği için yanlış söylemler içinde olduğunu ifade ediyor ve Ak Parti’nin halkla arasındaki bu kopukluğun giderilmesi için bunun düzeltilmesi gerektiğini yönündeki haberler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı harekete geçirdi.

EKİBİN BAŞINDA KURTULMUŞ VAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti içinde partinin halkla ilişkiler politikaları ve söylemlerini belirleyecek yeni bir strateji ekibi kuruldu. 
Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof.Dr.  Numan Kurtulmuş'un başkanlığında kurulan ekip; sahaya inecek, gelen raporları analiz edecek, politika geliştirecek, seçim stratejileri izleyecek ve muhalefetin ortaya attığı argümanlarla mücadele edecek. 

OLUMSUZ ALGI İLE MÜCADELE EDİLECEK
Ak Parti algı oluşturma çabası içinde olan haber ve kesimlerle mücadele etmek için yeni bir sistem geliştirdi. Özellikle muhalefetin ortaya attığı argümanları çürütmek ve sahayı analiz etmek amacı ile yeni bir strateji ekibi kurulu.

EKİPTE 7 ÖNEMLİ İSİM 
"Yalan operasyonlarına karşı hakikat operasyonu yapacağız" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla partinin A Takımı'ndan belirlenen özel ekibin başında, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bulunuyor. Ekipte ayrıca, Genel Başkan Yardımcıları Efkan Ala, Hamza Dağ, Mustafa Şen, Ömer Çelik, Grup Başkanlığı görevinden geçtiğimiz gün ayrılan Naci Bostancı ve Grup Başkanvekili Mahir Ünal yer alıyor.

İLK TOPLANTI YAPILDI BİLE
İlk toplantısını geçtiğimiz günlerde yapan strateji ekibinin illerde de alt birimler oluşturacağı öğrenildi. Böylelikle strateji ekibi tarafından belirlenen parti politikaları, taşrada da bu birimler eliyle uygulamaya konulacak. 

NEGATİF ALGIYLA MÜCADELE
Ekip, muhalefetin vatandaş nezdinde oluşturmaya çalıştığı negatif algıyı yok edecek çalışmaları yürütecek. Ayrıca tezkere, halkın hassas olduğu konular ve  Türkiye'yi büyükelçilere şikâyet gibi toplumda büyük tepki toplayan olaylara karşı partinin atacağı adımlara ilişkin politikaları belirleyecek.

YOL HARİTASI ÇIKARILACAK
Erdoğan'ın "sahada olalım" talimatının ardından saha çalışmasını hızlandıran milletvekilleri ve teşkilat, vatandaşlardan gelen talepleri raporlaştırarak parti yönetimine sunmuştu. Strateji ekibi, sahadan gelen raporları analiz edecek. Bu çalışma doğrultusunda da yol haritası çıkarılacak.

SEÇİME DÖNÜK ÇALIŞMALAR
Ekibin bir diğer gündemi ise yaklaşan seçimler olacak. 2023 Haziranı yaklaştıkça, strateji ekibi de seçime dönük çalışmaları belirleyecek. Ekibin üzerinde yoğunlaşacağı alanlar, seçim kampanyaları ve kampanya sürecinde verilecek mesajlar, özel çalışma yapılması gereken alanlar, hayata geçirilen dev projeler, vaatler olacak.

PARTİNİN ALGISINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 
Oluşturulan ekibin, sadece muhalefet tarafından ortaya atılan iddialarla oluşturulan algı ile değil, parti içinde özellikle söylem ve eylemlerle olumsuz izlenimler bırakan  ve tabanı rahatsız eden; Genel Merkez personelleri, Külliye çevresi, parti üst düzey yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları, il yönetimi ile gençlik ve kadın kollarından kaynaklı sorunlar da rapor edilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

YEREL EKİP NASIL OLUŞACAK?
Ak Parti’nin hem muhalefetin oluşturmaya çalıştığı olumsuz algı hem de parti içinden kaynaklı sorunların tesit edilerek bunların giderilmesine yönelik çalışma yapacak ekibin, mevcut teşkilat üyeleri arasından mı yoksa geçmişte parti içinde görev yapmış, samimiyeti, parti ve Erdoğan’a bağlılığı ile bilinen duyarlı kişilerden mi oluşturulacağı sorusu karşılık bulmuş değil.

Partinin sıkıntılı olduğu ve sorunların görülerek bunlar için önlem alınması gibi bir düşünce ile kurulan komisyonların yerel ayağının; objektif olamayacakları düşüncesi ile  mevcut yönetim kurulu üyeleri yerine, halkı ve onun gündemini daha yakından bilen, gerçekleri konuşma konusunda herhangi bir çekincesi ve endişesi olmayan eski dava insanları ya da bu konularda objektif duruş sergileyen isimlerden oluşturulması gerektiğini ifade eden parti tabanı, bu gerçekleştiği takdirde kurulan komisyonun faydalı sonuçlar doğuracak adımların atılmasını sağlayacağını belirtiyorlar.

Mevcut yönetim kurulları arasından oluşturulacak komisyonun, hem halkın gerçek gündemini, partiye ve yöneticilerine yönelik eleştirilerini objektif yansıtma ve partiye yönelik çekincelerini içeren dosya hazırlamada hem de bunu üst yöneticilere  verme konusunda tarafsız kalamayacakları düşüncesi ile komisyonun tarafsız ve kimseyle ilgi ve bağlantısı olmayan duyarlı ve vicdan sahibi kişilerden oluşturulması bekleniyor.