Sakalımız da Var!

'Sakalımız yok ki sözümüz para etsin' deyimi artık yasal güvence altında. Sözümüzün para etmesi için sakalımıza ihtiyaç var mı bilmeyiz ama Danıştay, bu konuda son kararını sakaldan ve sakallıdan yana vermiş durumda.

Sakalımız da Var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllardan beri Türkiye’de tartışmalara neden olan ve yasal zemini oluşturulmayan memurların sakal bırakmaları sorununda Danıştay son noktayı koydu.
Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ndeki "sakal kesme" zorunluluğuna yönelik daha önce 'üst hukuk normuna uygun olmadığı' değerlendirmesi yapan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, karara yapılan düzeltme talebini de reddetti.

Danıştay 12. Dairesi ve Danıştay 2. Dairesi tarafından hukuka aykırı bulunmayan ve Cumhurbaşkanlığı'na taşınan sakal kararı, Danıştay İdari Dava Daireleri tarafından 'kaldırılması' yönünde değiştirildi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nde yer alan “Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılamaz.” ibaresinin kaldırılmasına karar verdi.

Konuyla ilgili olarak Danıştay son kararını verdi ve sakal, tüm kamu kurumlarında serbest oldu.

Her ne kadar geçtiğimiz yıllarda Kılık Kıyafet kanununda yapılan  değişiklikler  ile sakal serbest bırakılmış idiyse de zaman zaman bazı kurumlarda idare ve idareciden kaynaklı sorunlar yaşanabiliyordu.

Danıştay’ın verdiği karar, aslında tüm dünya ülkelerinin kendi çalışanlarına yönelik verdiği demokratik bir hak. Ancak bazı kamu kurumları ve özellikle bazı öğretmenlerimizin bıraktığı ve fakat bakımı noktasında çok da özenmediği sakal görüntüleri “sakal” da haksızlık olabiliyor.

Her gün sakal tıraşının verdiği eziyet ve cilt yıpranmasına dayanamayan kamudaki erkek çalışanlar için büyük bir kolaylık olan sakal serbestliğinin güzelliği kadar, özenilmiş ve bakımı yapılmış bir görüntü ile karşılaşmak istiyor vatandaşlarımız.