İki Kahraman Geliyor!

Cezaevine girerek siyasi bir lider ve kahraman olma hayaliyle Yargıtay'ın hapis cezasını onadığı CHP'li Canan Kaftancıoğlu, infaz işlemleri için geldiği İstanbul Adliyesi'nde kahraman edasıyla ve alkışlarla karşılanmış.

İki Kahraman Geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen 9 yıllık hapis cezasının 4 yıl 11 aylık bölümü, Yargıtay tarafından onanmıştı.

Bir siyasi parti il başkanının siyasette yükselme basamağı olarak görülen cezaevi, İmamoğlu için de bir umut kapısı haline gelmiş durumda.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine 'ahmak' diyerek hakaret ettiği suçlamasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak istemiyle yargılandığı dava Çarşamba günü görülüyor.

Cumhuriyet savcısı, Ekrem İmamoğlu'nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etmişti. Mütalaada, İmamoğlu hakkında 'siyasi yasak' anlamına gelen Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) 53. maddenin uygulanması da istenmişti.

Canan Kaftancıoğlu’nu cezaevine girerek kahraman ve cesur bir siyasi lider olma yolunda yalnız bırakmak istemeyen İmamoğlu’nun görülecek davadan hapis cezası alması beklenmiyor. Bir ceza verilse dahi HGB kapsamında ertelenmesi söz konusu olacak ama İmamoğlu bunu “önümü kesmek istediler” söylemi ile siyasi kariyer planlamasında mihenk taşı olarak kullanacak.

Kanunlar önünde suç sayılan  eylem ve sözlerin elbette bir karşılığı olacaktır. Adalet, oluşan suç ve suç sayılan nitelikteki eylemleri cezalandırmak noktasında elbette gereğini yapacaktır. Ama görünen o ki son dönemlerde bazı siyasetçiler bile isteyerek suç oluşturacak söylemleri sıklıkla kullanıyor ve bundan çekinmiyorlar.

Suç olduğunu bilerek bir harekette bulunmak, aldığı cezayı da kendi geleceğine yönelik bir basamak olarak kullanmak düşük profilli isimlerin planlarıdır.

Halkı için değil, halkın huzur ve mutluluğunu  sağlamaya yönelik çalışmalardan kaynaklı değil, sırf kendini öne çıkaran söylemleri ile suç işleyen siyasetçiler, kahraman olmayı hayal etseler bile bu tavırları halkın gözünden kaçmaz. Halk yemez bu küçük  numaraları.