Sahayı Okumak

Ak Parti, olası bir erken seçim ya da en geç 2023 Haziran ayında yapılacak genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için tüm genel merkez birimleri ve görevlileri ile ülkeyi tarıyor.

Sahayı Okumak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu çalışmalarda iki şey öne çıkıyor. Birincisi teşkilatların genel yapısı ve sahaya etkinlik güçleri, ikincisi ise yerel yönetimlerin başarı ya da eksiklikleri.

Bu kapsamda AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, birkaç günden beri ilimizde çalışmalar yürütüyor.

Yaman, öncelikli sorumlu olduğu alan olan yerel yönetimlerin çalışmalarını masaya yatırıp, belediyelerin halka verdikleri sözleri ne kadar yerine getirdiği, insan ve para yönetimi, bundan sonraki projeleri ile ilgili bilgi alıyor.

Bu görevi ile birlikte ana kademe, ilçe ve belde teşkilatları  ile bir araya geliyor ve partinin siyaset felsefesini ve siyaset yapma amaçlarının halka hizmet olduğunu vurguluyor.

Sahada incelemelerde bulunan Genel Merkez görevlileri, teşkilat toplantılarından biraz uzaklaşıp fırsat verildiğinde ise halkla görüşüyor, esnaf ziyareti yaparak halkın gerçek gündemini öğrenip genel merkeze ulaştırmak istiyorlar.

Halkın duygu ve düşüncelerinin ne olduğu, Ak Partiye ve hizmetlerine nasıl bakıldığı konularının objektif ve tarafsız dinlenilmesi için bu görevlilerin zaman zaman teşkilattan ayrı ve bağımsız ziyaretler yapması gerekiyor.

Ziyaretlerinin ilk saatinden son dakikasına kadar teşkilat mensuplarıyla birlikte olan ve halka temas etmeyen genel merkez yetkilileri halkın sorun ve sıkıntılarını dinleyemeden ve bu konuda bir kanaat oluşmadan şehrimizden ayrılacak ve muhtemelen de genel merkeze yazdığı raporda şehrin herhangi bir sorununun olmadığını belirtiyorlar.

Bu durum parti cenahlarında belki olumlu yorumlanabilir. Ancak sorunları dinlenilmeyen ve bu konudaki sıkıntıların genel merkeze aktarılmayan şehirlere haksızlık olur ve siyaseten de yanlış olur.

En iyi siyasetçi, halkın nabzını iyi tutan, sahayı iyi okuyan ve bu konuda adım atan siyasetçidir.  Başarılı olamasa da bu konularda gösterdiği gayretler halk tarafından görülür ve günü geldiğinde de olumlu semeresi alınır.
 

Sahayı Okumak