Bu TOKİ ile Olmuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada felaket bölgelerinde yapılan çalışmalara değindi.

Bu TOKİ ile Olmuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Felaket bölgelerine anında çıkarma yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı, "Temel gıda maddelerinden barınmaya kadar vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını giderdik." dedi.
Açıklamalarına devam eden Erdoğan, Türkiye'nin dünyaya örnek gösterilecek bir afet yönetimine sahip olduğunu söyledi.

"Afetzedelere, devlet nerede diye sordurmadık." sözleriyle vatandaşların yardımına koşulduğunu ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:"Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır ve biz aşkı böyle anladık, böyle tanımladık ve bu yola böyle çıktık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afet sonrası yapılan ilk müdahaleler konusundaki bu cümleleri haktır, doğrudur ve yerinde bir tespittir. Elazığ’da yaşanan 24 Ocak depremi gecesi buna bizler de şahit olduk.

Hiç kimse aç ve açıkta kalmadı ve herkesin ilk etapta barınacağı güvenli bir mekânı oldu.

Afet anında ve sonrasında gözle görülen ve halkımızdan büyük takdir toplayan bu operasyonel güç ve irade ne yazık ki depremzedelerin sorunlarının çömülmesinde ve özellikle TOKİ konutlarında tersi bir duruma dönüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “halkımızın bir an önce kendi evlerinde oturmaları için gereken her şeyi yapın” talimatı, sahaya 2+1 konutlar, kanepe geçmeyen koridorlar, güneşi geçtik gün yüzü görmeyen bodrum katlar, nereye elinizi atsanız elinizde kalan imalatlar ve milyonlarca para verilerek dikilen ancak sulama yapılmadığı için kuruyan ağaçlar olarak yansıdı.

Cumhurbaşkanına havadan ve en güzel mekânlardan çekilen videolar gidiyor ve kendisi de bu görüntüleri izleyince mutlu oluyor ama madalyonun diğer yüzü çok farklı.
TOKİ, halktan aldığı paralarla halka hizmet yapacağı yerde,  projelerinin en güzel yerlerinden çekilmiş ama her halükarda uzaktan çekilmiş görüntülerle televizyonlara verdiği reklamlara harcıyor. 

TOKİ’nin reklama ihtiyacı var mı ya da ürettiği ürünler reklam edilecek kadar değerli ve özellikli mi bilmiyoruz. Hele, dış cephe boyalarının bir yılda solup kötü  bir görünüme kavuştuğu iddia edilen evlerle bu reklamların halktaki yansıması nasıl olur onu hiç bilmiyoruz.

Bildiğimiz tek şey var ki TOKİ’nin yeni bir ruha, yeni  bir bakış açısına ve halkı anlayan ve onu dinleyen bir zihniyete ihtiyacı var. 

Ya TOKİ kendini değiştirmeli ya da TOKİ değişmeli. Yok, başka çıkar yol.