Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: '(Korona virüs) Anadolu'da ikinci zirveyi şimdi yaşıyoruz'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: '(Korona virüs) Anadolu'da ikinci zirveyi şimdi yaşıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs salgınının Anadolu’da ikinci zirve döneminde olduğunu belirterek, “Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz. İlk zirveyi, ilk piki, büyük illerde 14 Nisan'da ikinci zirveyi Eylül’de yaşamıştık. Anadolu’da ilk zirve Eylül’de görülmüştü. İkinci zirveyi şimdi yaşıyoruz” dedi.

5 ildeki sağlık tesislerine yönelik yatırım planları

“Şehir hastanelerinin bulundukları bölgede sağlık hizmetlerine yaptıkları katkı vatandaşlarımızın takdirine mazhar olmuştur.” diyen Bakan Koca, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımızın hayalim dediği bu tesislerin ne kadar isabetli tesisler olduğunu hem Elazığ’da hem de bugün mücadele ettiğimiz Covid salgını vesilesiyle tekrar gördük. Bursa ve Balıkesir'deki Şehir Hastanelerimizin pandemi dönemindeki çalışmalarının bölgemize çok önemli katkılar sağladığını gördük. Bursa Şehir Hastanesi’nde salgın döneminde bu yatırımın ne denli önemli olduğunu gördük. Bursa Devlet, Zübeyde Hanım Doğumevi ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ni buraya taşımıştık. Bursa Devlet Hastanesi eski adıyla Memleket Hastanesi’nin pandemi sonrası sağlık hizmetim sunumunu devamını sağlayacağız. Birçok şehir hastanemizin açıldığı illerde olduğu gibi önceki tesislere sahip çıkacağız. Bursalı hemşehrilerimizin Şehir Hastanesi'ne ulaşımını kolaylaştırmak için 27 Ekim'de metro ihalesi yapılacak. Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin ihalesi yapıldı. Ödenek sorunu olmayan hastanemizi tamamlayacağız. Büyükorhan Devlet Hastanesi’ni baharda açacağız. Harmancık inşaatına başlıyoruz. Spastik hastanemizi yenileyeceğiz. Yalova'da Devlet Hastanesi'nin inşaatını önümüzdeki yıl tamamlayacağız. Bozuyük'te Devlet Hastanesi'nin inşaatı hızla devam ediyor.