Renksiz Bir Gün

Market ve pazarlardaki fahiş fiyatlar, öğrecilerin 'barınamıyoruz' eylemeleri karşısında hükümet ve muhalefet kanadından gelen açıklamalar, Merkez bankasının ilk kez faiz oranı düşürmesi, BM kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden'e resti ve Rusya ile önümüzdeki günlerde yapacağımız görüşmelerin yankı ve tartışmaları asıl meselemiz olan ve hala ciddi bir tehdit olan koronavirüs gerçeğini unutturdu gibi.

Renksiz Bir Gün
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oysa, aşı oranındaki artışa rağmen vaka ve ölüm sayıları da sürekli artıyor. Çevremizde hastalığı ağır geçiren hatta entübe halinde olan dostlarımızın sayısı artmaya başladı.

Bu konular arasında  dünyanın olduğu gibi ülkemizin de gerçek gündemi olan koronavirüs salgına dikkat çekmek ve tehlikeyi yeniden haber vermek amacıyla “renksiz bir gün” diyerek siyah bir harita paylaştı.

Koronavirüs ile ilgili sosyal medyadan sık sık uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çift doz aşılamayı gösteren haritada bugün kategori değiştiren il olmadığını belirterek "Renksiz bir gün" paylaşımı yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından çift doz aşılama oranını gösteren risk haritasını paylaşarak ilginç bir mesaj yazdı.

Koca paylaşımında, "Bugün renksiz bir gün, kategori değiştiren ilimiz yok. İkinci doz aşılarla haftaya Covid-19 risk haritamızı iyileştirelim!" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı'nın Günlük Koronavirüs Tablosu'na göre; 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 69,98, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 86,02 olarak kayıtlara geçti.

En az iki doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il Kırklareli, Amasya, Muğla, Eskişehir, Çanakkale, Ordu, Edirne, Balıkesir, Burdur ve İzmir oldu.

En az iki doz aşı yapılanların oranı en düşük iller ise Şanlıurfa, Mardin, Bitlis, Batman, Muş, Diyarbakır, Siirt, Ağrı, Bingöl ve Şırnak olarak sıralandı.

Elazığ, aşı yapma oranında ilk 10’da  da yok son 10’da da. Yüzde 75’lere yaklaşan bir oran ile orta bir yerdeyiz ama bu da çok yeterli değil. Renksiz bir gün ve kara bir hayat yaşamak istemiyorsak bu illetin tek çaresi olan aşımızı yaptırmak ve hem kendimizi hem de çevremizi tehlikeden korumak durumundayız.