Hayatınız Yalan

Gezi olayları, 15 Temmuz kalkışması, Boğaziçi eylemleri ve diğer sokak gösterilerinin iktidarı yıprattığı tezinden hareket eden muhalefet, bu amacına ulaşmak için her fırsatı değerlendirmekte hatta fırsat bulamasa da kendinde böyle bir gerekçe uydurup hükümete yüklenmek gibi bir mücadeleye düşmüş ve buna sarılmış durumda.

Hayatınız Yalan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhalefetin son günlerde sarıldığı ve buradan iktidara yüklendiği konu ise öğrencilerin barınma ve yurt sorunu.

Parklarda sabahlayarak “barınamıyoruz” eylemleri yapanların barınma gibi bir sorunu olmadığı ve hatta birçoğunun üniversite öğrencisi bile olmadığı, öğrencilerin ihtiyacı olan yeteri kadar yurt olduğu açıklamaları bile muhalefeti kesmedi.

Öğrencilerin yurtlarda yer bulamaması konusunda açıklamalarda bulunan Erdoğan, iddiaların yalan olduğunu ve yurt kapasitelerinin hiçbir dönemde bu kadar tırmanmadığını ifade ederek "Neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız. Bunu görmeden yalan yanlış, ilgisi alakası olmayan kişileri bankların üzerine yatırarak yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan" dedi.

Bu cümlelerden sonra yeni bir yalan  başladı ve Erdoğan’ın bu cümleleri gençlere söylediğinden hareketle sosyal medyada paylaşımlar yapıldı.

Oysa cümle kadar cümlenin muhatap kıldığı kesimler çok açık: “Neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız. Bunu görmeden yalan yanlış, ilgisi alakası olmayan kişileri bankların üzerine yatırarak yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan"

“Bankların üzerinde yatırarak” cümlesinin fiili, eylemi yapanları değil, yaptıranları hedef alıyor. Olmayan bir sorunu, sorun diye gösterip, masum ve zavallı gençleri kullanarak ve konaklayacak yurt bulamamışlar gibi parklarda yatırıp bunun üzerinden ajitasyon yapılarak  algı oluşturmak isteyen çevreler muhatap alınıyor.

Kadı ki “Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan" cümlesi de muhatabın öteden beri bu tür yalanlara düşen ama başarılı olmayan siyasi çevreler ile zihniyetini dış güçlere satmış kişileri işaret ediyor. 

“Hayatınız yalan” ifadesi bile yaşı 20 olan gençleri değil geleneği 90 yılı bulan ancak ülkeye hiçbir fayda sağlamayan CHP zihniyetini işaret ediyor.

Üniversiteler hala açılmadı. Yurt müracaatları alındı ve büyük bir çoğunluğu yerleştirildi. Az bir kısmı ise yedek listede. Okulların açılması sonrası hemen herkes yurtlara yerleşmiş olacak. Az miktarda açıkta kalan olursa da Elazığ Belediyesi örnek uygulamasında da görüldüğü gibi  belediyelerin çalışmalarıyla bu gençlerimizin de barınma sorunu çözülecek.

Gençlerimiz sahipsiz değil. Gençlerimizin barınma sorunu diye bir sorunu olmayacak. Ve eminiz ki “barınmayı” sorun diye lanse eden çevreler, modern ve 4 yıldızlı otel konforunda inşa ve tefriş edilmiş Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı devlet yurtlarını görseler ciddi mahcup olacaklar.