Renkli MKYK

Yapılan AK Parti 7. Büyük kongresinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda yer alan isimler belli oldu. 50 olan asıl üye sayısı 75'e, 25 olan yedek üye sayısı da 35'e çıkarıldı.

Renkli MKYK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da listeye girdi. Yıldırım'ın Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti Genel Başkanvekili olacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın yeni 'A Takımı'nda çok sayıda sürpriz isim yer aldı. 

Alevi Kanaat Önderi Metin Tarhan, Türkiye Ermeni Cemaatinin önde gelen isimlerinden Seval Sıvacıoğlu, İyi Parti'den AK Parti'ye katılan Tuba Vural Çokal, Şeyh Sait'in torunu Abdülmelik Fırat, Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, önceki dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Gazeteci ve Yeni Şafak Yazarı Ayşe Böhürler, eski Alperen Ocakları Başkanı Eyüp Gökhan Özekin, Siyaset Bilimci Mustafa Şen, eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Avukat Mücahit Birinci, Avukat Derya Yanık ve eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk AK Parti'nin 75+35 kişilik MKYK listesinin dikkat çeken isimleri oldu.

MKYK’de dikkat çeken en önemli özelliklerden biri de listede 44 kadına yer verilmesi. 

Özellikle İstanbul sözleşmesinin rafa kaldırıldığı ve birçok çevreden gelen tepkiler karşılığında mı böyle bir uygulamaya gidildiği ya da erkeklerden ziyade kadınların siyasette daha çok başarılı olmasından dolayı mı böyle bir tablo oluşturulduğu netlik kazanmadı.

MKYK listesine girenlerin genel profiline bakıldığında ise değişik siyasi görüş, etnik köken ve mezheplere mensup isimlerle birlikte Ayşe Böhürler gibi her dönem Ak Parti misyonuna bağlı ve sadık kalmış samimi isimlerin de olduğu görüldü.

AK Parti MKYK asıl üye adayları arasında Türkiye güzeli seçilen ve bir dönem AK Parti Aydın Kadın Kolları Başkanlığı'nı yapan Seda Sarıbaş da bulunuyor.