Elazığ'a Nasıl Yansır?

Ak Parti Kongresinde Genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağı açıklandı. Buna göre MKYK'ya giren Binali Yıldırım'ın, Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti Genel Başkanvekili olacak.

Elazığ'a Nasıl Yansır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın icranın başı olarak ülkeyi yönetmesi ve devlet ile ilgili çalışmalara yoğunlaşması sebebiyle parti işlerini bugüne kadar Genel Başkan Vekili olarak Numan Kurtulmuş’a havale etmişti.

Yapılan son kongre ile genel başkan vekilliği sayısı ikiye çıkartılınca Binali Yıldırım ile birlikte Numan Kurtulmuş bu görevi paylaşacaklar.

Kendi aralarında nasıl bir iş bölümümü yaparlar, partinin kurumsal yapısında yer alan birimleri mi kendi alanlarında paylaşırlar ya da ülkeyi coğrafi konumuna göre  tasnif ederek görev yapmak gibi bir ayrım mı yaparlar bilinmez ama gerçek şu ki Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, çok uyumlu bir çalışma performansı ortaya koyarak birbirlerinin yükünü alacaklar.

Bu iki ismin genel başkan vekili olmasının şehrimize nasıl yansıyacağı, olası milletvekili listelerine ne kadar etki edecekleri ise merak konusu.

İlimizde olduğu gibi ülkemizde birçok önemli projelere imza atan ve bu sahada önemli başarılar elde eden genç bir iş insanımızın, Binali Yıldırım ile olan yakınlığı ve samimiyeti hemen herkes tarafından biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde televizyon programlarına katılan genç iş insanımızın,  bu günleri ön görerek siyasete göz kırptığına Elazığ olarak şahitlik etmiştik.

Görünen o ki, her iki genel başkan vekilinin ilimiz milletvekili listesinde önemli etkileri olduğu gibi belirleyici rol üstlenmeleri  sürpriz olmayacak.