RAPOR TAMAM

DÖNEMİN BAŞBAKANI  RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN 8 HAZİRAN 2011'DE ELAZIĞ'DA DÜZENLEDİĞİ MİTİNGDE, PERTEK KÖPRÜSÜ PROJESİNİN MÜJDESİNİ VERMESİNE RAĞMEN HENÜZ BİR ÇALIŞMANIN YAPILMAMASINDAN DOLAYI ÖNEMLİ BİR GELİŞME YAŞANDI. AK PARTİ'NİN 29'UNCU DEĞERLENDİRME VE İSTİŞARE KAMPI 4-5-6 EKİM'DE KIZILCAHAMAM'DA YAPILACAK OLMASI NEDENİYLE ELAZIĞ MİLLETVEKİLLERİ TARAFINDAN, PERTEK KÖPRÜSÜNÜN DE İÇİNDE BULUNDUĞU RAPOR HAZIRLANDI.

RAPOR TAMAM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Karadeniz’i Doğu ve Güneydoğu İle Akdeniz’e Bağlayacak Pertek Köprüsü’nün ne zaman yapılacağını konusunu geçtiğimiz aylarda gündeme getiren Hakimiyet Gazetesi’nin farkı bir defa daha ortaya çıktı.

 

HAKİMİYET GAZETESİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

İlimizi ilgilendirdiği kadar Doğu-Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesini Karadeniz’e en kısa yoldan bağlayacak olan Pertek Köprüsü’nün ne zaman yapılacağı merak konusu olmuş ve Hakimiyet Gazetesi 21 Haziran 2019 Tarihin de “ PERTEK KÖPRÜSÜ UNUTULDU MU?” Başlığı ile manşetten yer vermişti.

 

ERZİNCAN-TUNCELİ-ELAZIĞ KARAYOLU EN KESTİRME GÜZERGAHI

Bölgeler arasındaki bağlantıyı en kısa mesafede sağlayacak olan Pertek Köprüsü’nün yapılması ile birlikte ülkemizin ticari hayatında da önemli bir gelişme sağlanmış olacağını ve Erzincan-Tunceli-Elazığ karayolu, kuzey-güney hattının en kestirme güzergahı olması nedeniyle,

Bu köprünün yapılmasının , ilçe, il ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ifade etmiştik. 

 

ELAZIĞ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Pertek Köprüsü'nün 2011 yatırım programına alınmasına rağmen henüz somut bir adım atılmış olmaması nedeniyle, köprünün yapılıp yapılmayacağı konusu uzun bir süre gündemi meşgul etmişti. Pertek Köprüsü'nün yapılmasıyla Tunceli ve Pertek'in kaderinin değişmesi ile birlikte Elazığ’a da  önemli katkılar sunması ve ticaretin daha canlanması  hedefleniyordu.

 

HERŞEY HAZIR SADECE YATIRIM PROGRAMINA ALINMASI GEREKİYOR

Yapılacak Pertek Köprüsü’nün bölgeler arasındaki bağlantıyı daha kısa süreye indirmek amacıyla Pertek-Tunceli arasındaki yolun, geçtiğimiz yıllarda duble yol ve daha konforlu olarak hizmete açılmış ve  Elazığ-Pertek feribot iskelesi arasındaki yolun da ıslah edilerek daha güzel hale getirilmişti.

 

SÜRÜCÜLER MUTLU

Tunceli ile Elazığ arasındaki 52 kilometrelik yol ağının virajları ortadan kaldırıldıktan sonra 44 kilometreye düşmesi ve  önceden yaklaşık 50 dakika süren yol şu an normal hızla 25 dakika düşmesi nedeniyle sürücüler oldukça mutlu. Vatandaşlar ise yapılan hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür ediyorlar.

 

YOLLAR KÖPRÜYÜ BEKLİYOR

Kömürhan Köprüsü’nün yeniden yapılmasının önemli bir hizmet olduğunu ama Pertek Köprüsü’nün şuan daha büyük bir önem arz ettiğini ifade eden vatandaşlar, Pertek Köprüsünün sadece çevre illere değil, Türkiye’nin en önemli köprülerinden biri olacağını ve hizmet vereceğini belirtiyorlar.

 

37 YILDIR FERİBOTLA ULAŞIM SAĞLANIYOR

37 yıldır bu güzergahta ulaşım feribotlarla belirli saatlere yapılmasından dolayı özellikle  yaz aylarında yoğunluk yaşandığı göz önüne alındığında, köprünün yapılması halinde  24 saat kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak. 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ ELAZIĞ’DA VERMİŞTİ

Dönemin Başbakanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Haziran 2011'de Elazığ'da düzenlediği mitingde, Pertek Köprüsü projesinin 2011 yılı yatırım programına alındığını ve konunun bizzat takipçisi olacağını müjdesini vermişti.

 

PERTEK KÖPRÜSÜ İÇİN MİLLETVEKİLLERİ RAPOR HAZIRLADI

AK Parti'nin 29'uncu değerlendirme ve istişare kampı 4-5-6 Ekim'de Kızılcahamam'da yapılacak olması nedeniyle Elazığ Milletvekillerinin detaylı bir rapor hazırladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edileceği, Hakimiyet Gazetesi tarafından dün okuyucularına aktarılmıştı. Elazığ’ın başlıca sorunlarının iletileceği raporda Ak Parti Milletvekillerinin Hamzabey İçme Suyunun  eksik kalan isale hattı, Uluova Sulama Projesi, Kuzova Sulama Projesi, Stadyuma ödenek aktarımı, Yeni Polis Okulu projesine ödenek aktarımı ile birlikte Pertek Köprüsününde yatırım programına alınmasını talep edecekler.