Ramazan Alışverişi

Ramazan ayına özel bir önem veren ve onu karşılayan bir geleneğe sahibiz. 

Ramazan Alışverişi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nasip olursa pazartesi gecesi sahura kalkıp  ilk orucumuzu tutmuş olacağız.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı da düşünen hemşerilerimiz, çarşı pazar ramazan alışverişine başladılar bile.

Tatlı bir telaşı hemen her yerde görmek mümkün. Salgının artış hızı ve bulaşma riskini göz önünde bulundurularak yapılacak alışverişlerde özellikle sakin saatleri tercih etmek ve abartılı alışveriş yapmamak gerekiyor.

Fırın, market ve pastanelerin hafta sonu da açık olacağı gerçeğini unutmadan yapılacak kontrollü alışverişlerin püf noktaları ile ilgili bu günlerde birçok uzman görüşüne muhatap olacağız.

Çok uzun ve sıcak olmayan bu günlerde orucun çok da zahmet vermeyeceğini düşünüyoruz. Beden işçileri dışında diğer çalışanlarımızın da oruçlarını kolaylıkla tutacakları bu ramazanda televizyonların özel programları da vaz geçilmezlerimiz olacak. 

On yıllar geçse de her izlendiğinde aynı heyecan ve duyguları yaşatan unutulmaz film ve dizilerle iftarı teravihe, teravihi sahura bağlayıp bereketli bir ramazan geçirmenin ve manevi dozu yüksek 30 gün sürecek durağan ve dingin bir dönemi, İslam âlemi olarak birlikle yaşayacağız. 

Şimdiden tüm okurlarımızın ramazanının tebrik ediyor, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde bayrama ulaşmanızı temenni ediyoruz.