Puslu Hava Nasıl Dağıtılır?

Geçtiğimiz günlerde dönem sözcüsünü seçen Elazığ STK Platformu, 2021 yılının ilk çalışma toplantısını gerçekleştirdi.

Puslu Hava Nasıl Dağıtılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Ergün Arslan,  şehrin birçok problemi olduğunu ancak bunları gidermekle şehrin puslu havasını gidermek gibi bir görevleri olduğunu ifade etmiş.

Başkan Arslan, açıklamasında bilinen ve halkımızın yaşadığı problemleri bir kez daha tekrar etmesi ve bu sorunların yaşanmasındaki en önemli problemin planlamadaki hatalar olduğu gerçeğine de dikkat çekmiş olmasını önemli görüyoruz.

Başkan Arslan’ın da zikrettiği sorunların yaşanmasının en önemli sebebi, gerçekten de her konuda planlamanın yeterince yapılamaması ve özellikle TOKİ’nin keyfi uygulamalarının  bir sonucu…

Tabi bu açıklama üstü kapalı siyasilerimize bir gönderme olsa da doğru bir tespit. Evlerin metrekaresi, iç mimari sorunları, 2+1 sorunu , toplu kura fiyaskosu ve köy evlerindeki problemin sebebi TOKİ olsa da bu planlama ile ilgilenmeyen ve “siz benim şehrimde nasıl konutlar üreteceksiniz?” diye bir kere merak edip ilgililere soru sormayan siyasilerimiz.

STK Platformu Dönem sözcüsünü Arslan, şehirdeki puslu havayı dağıtma gibi güzel ve önemli bir hedefi varsa bunun çözüm noktaları ve mekanizmaları belli. Tüm yollar, bu süreci yöneten ya da yönetemeyen Bakanlık yetkilileri ve siyasilerimize çıkıyor.

Olan oldu, yapılan bitti. Bu aşamadan sonra STK Platformuna düşen en önemli görev, yapılacak projeler hakkında önceden uyarı ve önerilerde bulunmak ve siyasilerimiz aylık olarak STK başkanları ile buluşturup istişare yapma ve ortak akılda buluşma misyonunu üstlenmek.

Bu geçmişte başarılabilinseydi  inanıyoruz ki bugün yaşadığımız problemlerimizin birçoğu da yaşanmamış olur, siyasilerimize de bu kadar fatura çıkartılmamış olurdu.