'Propaganda ve Hakaret Edenlere Taviz Yok'

Erol Kara/ Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

 'Propaganda ve Hakaret Edenlere Taviz Yok'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Korkmaz, gazetemize  yaptığı açıklamada; “Türk Silahlı Kuvvetleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sosyal medya üzerinden veya çeşitli beyanatlarda bulunarak hakaret edenler hakkında hassas ve duyarlı çalışma yaptıklarını belirterek, “hiçbir şekilde yapılanlar karşılıksız kalmayacak” dedi. Korkmaz, Elazığ ‘da Bugüne kadar 10 Kişi hakkında tutuklama kararı verildiğini söyledi.

 

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Sosyal Medya üzerinden Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a yönelik hakaretlerde bulunanlarla ilgili ciddi bir çalışma yaptıklarını belirterek, Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Kimse ülkemizin birlik ve bütünlüğü ve güvenliği aleyhine bu şekilde maksatlı beyanda bulunamaz dedi.

 

Habip Korkmaz, ”Özellikle, Sosyal Medya üzerinden ya da beyanat şeklinde yazılı basında mülakat şeklinde ülkemizin terörle mücadelesine gölge düşürecek Silahlı kuvvetlerimizin ve polisimizin motivasyonunu düşürecek beyanatlar oluyor bunları biz titizlikle takip ediyoruz ve tespit edildiği anda derhal adli işleme başlıyoruz. Gözaltı arama el koyma tedbirlerinden sonra eylemin ağırlığına göre tutuklama ya da adli kontrolle sevk ediyoruz. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Kimse ülkemizin birlik ve bütünlüğü ve güvenliği aleyhine bu şekilde maksatlı beyanda bulunamaz. Bulunanlar bedeli mutlaka ödeyecektir. Adli makamlar olarak bunların hesabını soracağız. Şimdiye kadar bu konu ile ilgili 10’a yakın tutuklama olduğunu tahmin ediyorum. Zaman, zaman Cumhurbaşkanımıza dönük hakaretlerde oluyor o zaman onu ayrı bir suç olarak değerlendiriyoruz. Terör örgütü propagandası yapmanın yanında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan ayrıca işlem yapıyoruz. Kesinlikle yapılan eylem atlanmıyor. Birebir karşılığını alıyor.” dedi.

 

HUKUK DEVLETİYİZ PROPAGANDA VE HAKARET EDENLERE TAVİZ YOK

 

Düşünce ayrı bir şey, hakaret ayrı bir şey diyen Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, “İnsanlar beğenmediklerini eleştirebilir ülkemiz demokratik bir ülke hukuk devleti dolayısıyla kendi düşündüğünü açıklamakta beis yok ama bunu hakaret tarzında yaparsa, ya da bir örgüttü suç örgütünü övecek onun önemli kişilerini gündem taşıyıp bunun üzerinden propaganda yaparsa Burada artık eleştiri ve düşünce hürriyete biter, Terör örgüttü suçu başlar Bu da Terörle mücadele kanunumuza göre suç bizde bunun takibini ve yasal gereğini yapmak zorundayız. Bu konuda hem bakanlığımız hem yargı teşkilatları bu konuda hassas ve duyarlıyız hiçbir şekilde yapılanlar karşılıksız kalmayacak.” ifadelerini kullandı.