Bal: 'Yanılmaz'a minnettarız!'

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde A Grubu'nu lider olarak bitiren ve Play-Off'ta Fırat Üniversitesi ile eşleşen Aksaray Gençlikspor'da Kulüp Başkanı Özcan Bal, Hakimiyet Gazetesi'ne özel değerlendirmeler yaptı

Bal: 'Yanılmaz'a minnettarız!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu – Kağan İnal

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde play-off maçlarının başlamasına kısa bir süre kala Hakimiyet Gazetesi olarak takımlarımızın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Rüstempaşaspor ve Karakoçanspor takımlarının nabzını tutan gazetemiz, bu hafta ise Aksaray Gençlikspor ve Fırat Üniversitesi’nin son durumuna ışık tuttu.

“GENÇLİĞİMİZİ SPORA YÖNLENDİRİYORUZ”

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Aksaray Gençlikspor Başkanı Özcan Bal, “Grubumuzu lider olarak tamamladık. Artık 18 Mart tarihinde Fırat Üniversitesi ile oynayacağımız yarı final maçını bekliyoruz. Grubumuzu lider olarak tamamladığımız için diğer grubu 2. olarak bitiren takım ile oynuyoruz. A grubunda 1. biz, 2. Karakoçanspor oldu. B rubunda 1. Rüstempaşa, 2. Fırat Üniversitesi oldu. Statü çapraz eşleşme şeklinde gerçekleşiyor yani A grubu 1.’si, B grubu 2.’si ile B grubu 1.’si de A grubu 2.’si ile oynayacak. 2017-2018 sezonu bizler için çok iyi geçti. A takımımız grubunu lider olarak tamamlayıp play-off’a kaldı. U19 takımımız grubunu lider olarak bitirip bu sezon Elazığımı’zı U19 Türkiye şampiyonasında temsil edecek olan Yolspor’a elendi. Şuan hazırlıklarına başlamış olduğumuz U13 liginde de faaliyet göstereceğiz. Biz Aksarayspor olarak gücümüz yettiğince Elazığımız’ın sporuna destekçi olmaya çalışıyor, gençliğimizi spora yönlendiriyoruz. Aksaraysporumuz futbol harici tekvando branşında da faaliyet gösteriyor. Boksta Türkiye dereceleri elde etmiş bir kulüptür. Tekvandoda Türkiye GAP 2.’liği, boksta Türkiye 2.’liği ve 3.’lüğü derecelerini elde ettik” şeklinde konuştu.

“BİLİNÇLİ GENÇLİK YETİŞTİRMEK GEREKİYOR”

Aksaray Mahallesi’nde doğup büyüdüğüne dikkat çeken Bal, “Biliyorum ki mahallemizdeki gençliğimize sahip çıkarsak birlikte çok iyi işler başaracağız. Kısa sürede neler yapabileceğimizi gördük ve kendi gençliğimiz ile ciddi başarılar elde ettik. İnşallah bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Şuan üzerinde çalışmış olduğumuz ve bitmek üzere olan bir projemiz var. Bu proje ile tüm spor dallarında aktif olup sporcu sayımızı arttırmanın hedefleri içerisindeyiz. Bu hazırladığımız proje ileriye dönük zaman alacak bir proje. Biz Aksarayspor olarak ülkemizin şuan içinde bulunduğu durumunda bilincinde olarak herkesin bir yerden başlaması ve gençliğe doğru yönlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunu düşünürken biliyoruz ki sürekli eleştirdiğimiz şehrin ileri gelenlerinin, siyasilerinin, gençliğe değer vermediği ve önemsemediği söylemlerimizdir. Artık bu söylemleri bir kenara bırakıp “NİYE YAPMIYORSUNUZ” demektense yaptırabildiklerimizin planını programını yapıp, gerçekten yapılırsa mahallemiz gençliğine faydalı olacağını onlara kabullendirmemiz gerekiyor. Mahallemiz gençliğine faydalı bir iş yaptırabilirsek şehrimizin gençliğine faydamız olacaktır, şehrimizin gençliğine faydamız olursa, ülkemizin gençliğine faydamız olacaktır. Bu gün ülke olarak geldiğimiz noktada görüyoruz ki uyuşturucu okul önlerine kadar düşmüş durumda ve bizler bekliyoruz ki emniyet bunu bir an önce bitirsin. Bizler de birer anne-baba olarak rahatlayalım. Ama bunların temizlenmesi için sadece emniyetin yapacağı müdahaleleri beklemek de yanlış olacaktır. Öncelikle bilinçli gençlik yetiştirmek gerekiyor. Spor ile ilgilenen çocukların problem çözme yeteneği gelişecektir, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak duracaklardır” ifadelerini kullandı.

SATRANÇ KURSU ve DİNİ BİLGİLER…

Hayata geçirmeyi düşündükleri projelerle daha fazla genci spora teşvik etme gayretinde olduklarını kaydeden Başkan Bal, “ Bunu gerçekleştirebilmek için salon sporlarında geçmişte olduğu gibi tekrar faaliyet göstermeye başlayacağız. Bunları yaparken de gençlerimiz ile spor dışında da farklı faaliyetlerde bulunmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetler dönem dönem değişecek. Şuan satranç kursu açacağız. Mahallemizdeki cami hocalarımız ile irtibat halindeyiz. Çocuklarımıza dini ve ahlaki eğitimlerini de elimizden geldiğince vermeye çalışacağız. Bu faaliyetleri düzenli ve sürekli hale getirebilmemiz için gençlere ulaşabilmemiz ve bu faaliyetlerin yapılabileceği alanlara ihtiyacımız var. Genç sayısı konusunda hiç bir sıkıntımız yok Aksarayspor ailesi olarak çok ciddi bir topluluğa sahibiz. Alan konusunda ise en ciddi topluluğumuzun bulunduğu futbolda Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’ın bize tahsis ettiği ve kısa süre önce zeminini değiştiği bir halı sahamız mevcut. Dini ve ahlaki eğitimlerimiz için inşallah camilerimizi kullanacağız. Salon sporları için de projelerimiz gerçekleşene kadar bir yer kiralayıp orada başlangıcımızı yapacağız” diye konuştu.

BAŞKAN YANILMAZ’DAN SPOR SALONU SÖZÜ…

Aksaray Gençlikspor Başkanı Özcan Bal, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Aksarayspor kulübünün ayakta kalabilmesi için elinden geleni bu güne kadar yapan değerli Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz gelecek için mevcut sahamızın bulunduğu alanın yan tarafına bizler için kapalı bir alan yapma (küçük spor salonu) sözünü vermiştir. Buradan Hakimiyet Gazetesi nezdinde kendisine minnettar olduğumuzu bildirip sonsuz teşekkürler ederiz.”

BİR TEŞEKKÜR DE GÜRTÜRK’E

“Ayrıca hazırlıklarımızı, projelerimizi geçmişte mahallemizde öğretmenlik yapmış benimde öğretmenliğimi yapmış olan Milli Eğitim Müdürümüz Feyzi Gürtürk ile de paylaştık. Kendisi de destekçi olacağını bildirdi sağ olsun. Göreve geldiği günden itibaren birçok proje ile şehrimize ciddi katkıları olmuştur. Elazığ kitap okuyor kampanyası ile Aksaraysporumuz ile de bir araya gelip sporcularımıza kitap dağıttı. Kendisine şehrimize ve kulübümüze gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz.”

“ELAZİZ BELEDİYESPOR’UN HER DAİM YANINDA OLACAĞIZ”

“Ayrıca sesimizi, sorunlarımızı duyurmamızda her daim yanımızda olan başta Ahmet Toprak abime, Spor Müdürümüz Hüseyin Kabukçu’ya ve Hakimiyet Gazetesi ailesine de çok teşekkür etmek isterim. Ahmet Toprak da Aksaray Mahallesi’nde yetişmiş ve halen bağını koparmamıştır. Bizlerde hem Elazığlı hem de sevdiğimiz bir abimizin başkanlığını üstlendiği Elaziz Belediyesporumuz’un her daim yanında yer alacağız. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar dilerim. Mahallesinin takımının da her daim yanında olmuştur 2. takımı olarak gördüğünü ve desteklediğini biliyoruz. Çıktığımız bu yolda 10 sezondur beni yalnız bırakmayan maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Belediye Meclis Üyelerimiz Sait Kılıç ve Vedat Gürgöz’e de Aksarayspor ailesi ve şahsım adına minnettarım.”

DESTEK VEREN İSİMLERE TEŞEKKÜR…

“Bugüne kadar Aksaraysporumuz’a destek veren Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a, forma sponsorlarımız Erhan Kılıç’a, Fatih Dilek’e, Metin Demirci’ye, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Asilhan Arslan’a, sponsorlarımız Mustafa Tetik’e, Veysel Poyraz’a, Rasim Kaya’ya ve ismini sayamadığım her daim gönülden yanımızda olan bizleri 10 sezondur her maçımızda destekleyen Elazığ’ın en güzel taraftar grubuna sonsuz teşekkür ederim.Bizlere bu sezon bu güzellikleri bu başarıları yaşatan ligin 2. yarısında takımın başına gelmesine rağmen çok iyi bir futbol oynatan Kemal Türk hocama, her daim yanımızda olan Veysel Albayrak hocama ve bu başarının mimarı olan başarıyı en fazla hak edenlerden sporcularıma sonsuz teşekkürler sunarım. Tekrardan bildirmek isterim ki 18 Mart’da Fırat Üniversitesi ile oynayacağımız maça tüm Elazığ’ı ve Aksarayspor sevdalılarını bekliyorum. Onlara güzel bir futbol resitali izleteceğimizi düşünüyoruz.”