Promosyonlu Müjde

Dün Hakimiyet'e Göre'de 'SONUCU EMEKLİLER BELİRLEYECEK' başlıklı bir yazı yazmış ve hükümetin de bu gerçeği gördüğü için bir adım atma hazırlığında olduğunu dile getirmiştik.

Promosyonlu Müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri’de yaptığı konuşmada bu konuya değindi ve bakın neler söyledi:

“Bu arada en büyük mücadeleyi enflasyona ve hayat pahalılığını köpürten anlayışa karşı veriyoruz. Çalışanlarımızın, emeklilerimizin ve küçük esnafımızın gelirlerini yüksek enflasyon karşısında korumakta kararlıyız. Ama bu mücadeleyi mutlaka başarıya ulaştıracağız. Bunu da öyle yalan yanlış rakamlarla kimseyi kandırarak değil, çalışarak, üreterek, pastayı daha da büyüterek yapacağız. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek. Depreme ayrılan kaynakların ve enflasyonun bütçe üzerindeki yükü hafifledikçe insanımızın refah seviyesini eskisinin de üzerine çıkaracağız. Bu vesileyle emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. Biliyorsunuz ilk kez 2017'de emeklilerimize banka promosyonu ödenmesi uygulamasını başlatmıştık. Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum."

Evet, müjde geldi ama promosyonla geldi. Emeklilere zam yapamayan hükümet çözümü bankaların promosyonlarını artırmakta buldu. Peki emeklilere üç kuruş verip burunlarından getiren bankaların bu promosyon artışları emeklileri memnun eder mi?

Bu soruyu yanımda olan bir emekli amcaya sordum. Lakin cevabını yayınlamayı Ramazanın ruhuna aykırı bulduğum için yazmıyorum. Sanırım anlaşılmıştır.