Pertek Köprüsü Talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilecek

Elazığ – Tunceli arasında köprü talebi yıllardır gündeme geliyor ve özellikle yaz aylarında feribot önlerinde kilometrelerce kuyruk oluşuyor. Elazığ Tunceli arasında yaşanan bu durumla ilgili Kanal Fırat Televizyonu'nda oldukça önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, 'Bu köprünün yapılması için ne gerekiyorsa yapacağım' dedi.

Pertek Köprüsü Talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti İstanbul Milletvekili ve önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Kanal Fırat Televizyonu’nun konuğu oldu.

Gerçekleştirilen programda program sunucusu Furkan Dilaver, Elazığ Tunceli arasındaki ulaşım sorununu gündeme getirerek feritbot önlerinde kilometrelerce kuyruk oluştuğunu ve vatandaşların uzun yıllardır Elazığ Pertek arasında bir köprü beklentisi olduğunu iletti.

PETEK KÖPRÜSÜ TALEBİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İLETİLECEK

“Ankara’ya dönünce bu konuyu hem Cumhurbaşkanımız ve hem de Ulaştırma Bakanımızla görüşmek istiyorum” diyen Milletvekili Mustafa Ataş, “Gidince bunu gerek Ulaştırma Bakan’ımıza gerekse Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu inşallah görüşmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız; başbakan iken Tunceli’ye geldiğinde 2009 yılıydı yanılmıyorsam bir köprü sözü vermiş idi 2009 yılında. Bugün tabi yapılan hizmetler ulaşım noktasında yapılan yollara baktığımız zaman ben inanıyorum ki bu bölgede yani Tunceli’yi Elazığ’a bağlayan ulaşımda mutlaka bir köprüye ihtiyaç var. Feribotlar özellikle bu mevsimlerde o ihtiyacı karşılamıyor. Pertek’te 2-3 tane feribot olmasına rağmen Tunceli’nin neredeyse bütün ulaşım yükünü Pertek feribotu sağlıyor. Ya orayı tercih edeceksiniz veyahut Kovancılar’dan dolaşmak zorunda kalacaksınız. Oradan da kilometre olarak ciddi bir mesafe var. Hakikatten Tunceli’de Elazığ’la ulaşımı sağlayacak bir köprüye ihtiyaç var. Bunu gidip Sayın Cumhurbaşkanımıza söyleyeceğiz. Evet Türkiye’de ekonomik olarak bir daralma var özellikle salgından bu yana olan süreç içerisinde. Ama her ne pahasına olursa olsun belki kısa vadede zor ama orta vadede mutlaka bu köprünün çözülmesi gerekiyor. Burası gerek Karadeniz’e bağlanan yol kuşağında, gerekse İç Anadolu’ya yani Erzincan güzergahına bağlanan yol güzergahında. Çemişgezek-Kemaliye üzerinden. Zaten Kemaliye-Arapgir-Malatya ulaşımı noktasında bir çalışma yapılıyor. Buradan Kemaliye’ye bağlanacak yolla da bir alternatif oluşturma ihtiyacı var. Dolayısıyla köprüyü Ankara’ya gittiğimde Ulaştırma Bakan’ımızla görüşmek istiyorum. Daha sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızla” ifadelerini kullandı.