Peker Bitti

Son günlerin olay adamı Sedat Peker, paylaşımlarının sonuncusunda aslında kendisinin nasıl bir projenin oyuncusu ve nasıl hizmet ettiğini net olarak ortaya koydu.

Peker Bitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugüne kadar yarım yamalak ve hemen herkesin bir yönüyle duyduğu ancak çok da itibar etmediği bilgileri paylaşarak güya birilerini sığaya çekmek ve hesap sormak gibi bir misyona bürünen Sedat Peker, geçmişte silah yüklü MİT tırları haberi yüzünden içeri atılan Can Dündar'a ‘Sen vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin’  notunu göndermişti. 

Aynı Sedat Peker, bugün ne yapıyor. SADAT’ın kendi aracılığı ile El-Nusra örgütüne silah gönderdiğini söylüyor.

SADAT, Sedat Peker’in bu beyanlarının  yalan olduğunu açıkladı ve bu konunun yeni olmadığını ve benzer bir iddianın geçmişte de yalanlandığını belirtti.

Biz işin burasında değiliz. Sedat Peker’in vatansever ve ülkesi için canını vermeye hazır bir milliyetçi gibi görünüp ama tıpkı Can Dündar gibi konuşarak ülkesini dünya kamuoyunda küçük düşürme teşebbüsünün bu şahsın bağlantıları ve ruh halini gösterir önemli bir ipucu oldu.

Her devlet, kendi güvenliği ve vatandaşlarının geleceği için birtakım tehditleri önceden sezip buna uygun önlemler almalıdır ve hatta bunu yapmak zorundadır. 
Ülkelerin istihbarat örgütleri bunun için vardır. Yine bu amaca yönelik resmi kurumların bilgisi dahilinde sınır ötesi bazı lokal operasyonlar yapma ve bazı guruplara destek vermek gibi stratejik hamleler yapmak da doğaldır ve normaldir.

ABD, İlgilere ve Almanya gibi ülkeler ülkemize bölmek ve gücünü kırmak için PKK’ya silah, para ve lojistik destek verirken ülkemiz eli kolu bağlı mı kalacaktı? 

En uzun sınırımızın olduğu Suriye’de, her ülke at oynatırken  biz sessiz kalıp olan bitenleri mi  izleyecektik sadece?

Devletlerin kendi çıkarları için şeytanla bile görüşme ve ortak çıkarlarda anlaşma gibi istihbarat ilkelerini uygulamayan ülke yoktur.

Gelelim bu olay ve açıklama çerçevesinde ülkesi karşılığında poker oynayan Peker hazretlerine. 

Sedat Peker, bu son açıklaması ile çok büyük bir projenin figüranı olduğunu açık etmiş ve bunu tescillemiştir. Bu saatten sonra Peker’in aslında sadece gerçekleri söyleyen ve tabiri caizse derin hakikatlerden haber veren biri olarak göremez ve bunlara itibar edemez.

El-Nusra açıklamasının doğruluğu ve yanlışlığının çok önemi yok bu saatten sonra. Asıl önemli olan Sedat Peker gibi Türk bayrağı önünde açıklama yapan, Osmanlı armaları ve Hz. Ali kılıcıyla fotoğraf verip ahkam   kesen birinin bu ülkeye en büyük zararı veren bir medya fenomeninin de ötesinde Lawrence’e evrilme ve hatta dönüşme gerçeğidir.  

Peker’in son açıklamalarından sonra videolarını izleyenlerin sayısında da büyük düşüş yaşanacağını ve kendisini kullanan devlet, yabancı istihbarat örgütü ya da hangi oluşum ya da oluşumlar ise yakın zamanda çok şey bildiği için kendisini kapı dışarı bırakacağının  da  farkına varması ve tez elden Türkiye Cumhuriyetinin adaletine sığınması son şansı olacaktır.