Partilerin Aday Arayışları

Her ne kadar Cumhur İttifakı ortakları seçimler zamanında yapılacak dese de hükümetin 2023 kışını da geçirip 2023 Haziran ayında seçimlere gitmenin ağır faturasını ödememek adına 2022 yaz aylarında bir seçimi planladığı da iddia ediliyor.

Partilerin Aday Arayışları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonominin toparlanması ve üretim çarklarının yeniden dönmesi ihtimalleri günbe gün zorlaşıyor. Pandemi döneminin etkilerinin kısa sürede giderilmesi de zaten çok mümkün değil.

Kulislere ve partilerin sandık müşahitlerine vermeye başladıkları eğitimlerden de anlaşılıyor ki 2022 yazında bir seçim uzak ihtimal değil.

Bu seçimler, geçmiş seçimlere göre çok farklı ve özellikli olacak gibi. Geçmişin parti ve lider eksenli giden seçmen tercihleri, bu kez partiden önce aday profiliyle yürüyecek.

Seçmen, bir şahsın hangi partiden aday olduğuna değil, şahsın kendisine, geçmişine, yetenek, donanım, temsil gücü, medeni cesareti, şehrin sorunlarını en etkili bir şekilde dile getirmesi ve çözüm üretmesi özelliklerine bakacak.

Bu gerçeği çok iyi gören ve tespit eden siyasi partiler, Elazığ’da hem şahsi oy getirecek hem de temsil gücü ve etki alanı yüksek olan isimler etrafında yoğunlaşmaya başladılar.

Kulislere yansıyan haberlere göre, bu özelliklere sahip dört isme, üç ayrı partiden de teklif gitmiş durumda. Bu isimlerin ise bugüne kadar kendilerine gelen tekliflere net cevap vermediği de biliniyor.

Ve yine siyasi kulislere yansıyan başka haberlere göre ise Ak Parti’nin henüz böyle bir çalışması yok. Ak Parti daha çok “Biz güçlüyüz ve seçimin favori partisiyiz. Biz kimseye teklif götürmeyiz, gelen teklifleri değerlendiririz” modunda.

Elbette ki her siyasi partinin aday ve seçimlere bakışı farklı. Bu farklı tutum ve davranış, seçimlerin sonucuna da bu kez çok farklı bir şekilde yansır da ortaya sürprizler çıkar mı onun kararını da sandıkta seçmen verecek.