PARTİ DEVLETİNİ CHP BİLİR

PARTİLERİN GÖSTERDİKLERİ ADAYLAR ARASINDAN SEÇİLEN İSİMLERDEN OLUŞAN, DOLAYISIYLA SİYASİ BİR HÜVİYETİ OLAN   İL GENEL MECLİSİNİ  ZİYARET EDİP KENDİSİNE YÖNELTİLEN SORULARI CEVAPLAYAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ZÜLFÜ DEMİRBAĞ'IN,  KENDİSİ DE SEÇİLMİŞ VE SİYASİ OLAN İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI İBRAHİM ŞERBET'İN KOLTUĞUNA OTURARAK KONUŞMA YAPMASI  CHP MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL'UN HAKSIZ  TEPKİSİNE SEBEP OLDU

PARTİ DEVLETİNİ CHP BİLİR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimiz milletvekili Zülfü Demirbağ, köy, ilçe, kamu kurum ve hayırlı olsun ziyaretleri kapsamındaki gezilerini sürdürüyor.

Bu geziler kapsamında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğini de ziyaret eden Demirbağ, başta İl Özel Özel İdaresi Genel Genel Sekreteri Ali Şiş olmak üzere genel sekreter yardımcıları ile bürokrat ve çalışanları makamlarında ziyaret etti.

TOPLANTI ÖNCESİ ÜYELERİ ZİYARET

Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, bürokrat ziyaretlerinden sonra Elazığspor tesislerinin 5 yıllığına yeniden Elazığspor’a kiralanması ile Maden ilçesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait bir alanın belediye hizmet  binası yapılmak üzere Maden Belediyesi’ne tahsis edilmesi ile ilgili olağanüstü toplanacak olan il genel meclisi üyelerini toplantı öncesi ziyaret ederek soruları yanıtladı.

SADECE SİYASİLER KATILDI

İl Genel Meclisi toplantısı öncesi, hiçbir bürokrat ve devlet memurunun katılmadığı bir toplantıya il genel meclisi üyeleri tarafından davet edilen ve soruları cevaplandıran  Ak Parti milletvekili Zülfü Demirbağ’ın konuşmasını, il genel meclisi başkanı koltuğunda oturarak yapması CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol tarafından eleştirildi ve yetkililerden açıklama bekliyorum boyutuna ulaştı.

HAKSIZ VE YERSİZ TEPKİ

 Milletvekili Gürsel Erol, Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın siyasi partilerin merkez ve tüm ilçelerden aday gösterdiği isimlerin seçimle gelerek üyesi oldukları İl Genel Meclisi toplantı salonunda başkanın koltuğuna oturarak soruları cevaplandırmasına şu söylerle tepki gösterdi:

 “Elazığ'da AK Parti Milletvekili, İl Genel Meclisi toplantısına katılarak Başkanlık etmesi, Devlet geleneklerinin nasıl yok edilip Parti Devletinin göstergesi olduğunu gösteriyor. İçişleri Bakanlığı ve Elazığ Valiliği bu konuda sorumluluk duymalıdır ve kamuoyuna açıklama yapmalıdırlar”

GÜÇ ZEHİRLENMESİ Mİ?

CHP gençlik kollarından gelmesi ve az çok okuyarak kendisini yetiştirdiği  bilinen  ve tecrübeli olduğu  sanılan  CHP Milletvekili Gürsel Erol’un son günlerde kendisini ve partisini zora sokacak açıklamalara imza atmasından üzüntü duyduklarını belirten vatandaşlar,  Erol’un Kılıçdaroğlu’na rağmen Parti Meclisi üyesi seçilmesinin  ardından güç zehirlenmesi yaşadığını ve tutarsız açıklamalarda bulunduğunu ifade ediyorlar.

REKTÖR GAFI

Kendisi de Elazığlı olmadığı halde ilimizden CHP milletvekili seçildiği gerçeğini unutan Gürsel Erol, Fırat Üniversitesi’ne Erzurumlu bir akademisyenin atanmasını da şu sözlerle eleştirmişti:

"Fırat Üniversitesi Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olup, son derece saygın bir akademik kadroya sahipken, bu nitelikteki hocalarımız arasından seçilmeyerek dışardan atama yapılmasını uygun bulmuyorum.

Bu atama bizim açımızdan Elazığ’da bardağı taşıran son damla olmuştur. Elazığ sahipsiz dediğimizde bize tepki gösteren siyasilerin bu atama karşısında ne düşündüklerini merak ediyorum?

Bu atamayı Elazığ halkının vicdanına ve takdirlerine bırakıyorum."

PARTİ DEVLETİNİ EN İYİ CHP BİLİR

Ak Parti milletvekili Zülfü Demirbağ’ın seçimle gelmiş ve Ak Parti, MHP, CHP, HDP ve bağımsız bir üyeden oluşan İl Genel Meclisi üyelerini genel kurul salonunda ziyaret edip soruları cevaplamasını; 

“Elazığ'da AK Parti Milletvekili, İl Genel Meclisi toplantısına katılarak Başkanlık etmesi, Devlet geleneklerinin nasıl yok edilip Parti Devletinin göstergesi olduğunu gösteriyor.” cümleleriyle eleştirerek “parti devleti” ifadesini kullanmasını yakın tarih ve özellikle CHP’nin tek partili dönemi bilmediği gerçeğini ortaya koyduğunu ifade eden vatandaşlar, Erol’un tek partili CHP iktidarında CHP il başkanlarının aynı zamanda il valisi oldukları gerçeğini bilmemesinin de büyük bir gaf olarak değerlendirdiler.

Entelektüel birikiminin, CHP il başkanlarının aynı zamanda il valisi oldukları gerçeğini bilmesine engel olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu gerçekleri bile bile yansıtma yaparak ve kendi parti tarihlerinin ve asırlardan beri devam eden devlet geleneklerini nasıl siyasileştirdiklerin utançlarını örtmek ve gizlemek adına bu cümleleri kurmasının şark kurnazlığı ve kasaba siyasetçiliği olduğunu ifade ediyorlar.

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI İBRAHİM ŞERBET AÇIKLAMA YAPTI

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un açıklamalarının ardından İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet’te yazılı bir açıklama yaptı.

Şerbet yaptığı yazılı açıklamada,“ Kamuoyunun malumu olduğu üzere İl Genel Meclisimiz 24.08.2020 günü olağanüstü gündemle toplanarak gündeminde bulunan maddeleri görüşerek karara bağladı. Meclis toplantılarımıza ve çalışmalarımıza olağan seyrinde devam ediyoruz. Siyasi partilerin temsilcileri istedikleri zaman tüm çalışmalarımıza katılarak katkı sunmaktadırlar. Meclis gurubumuzun 24.08.2020 günü misafiri Elazığ AK Parti Milletvekilimiz Sn. Zülfü Demirbağ olmuştur. Sayın Vekilimiz grubumuzu genel bilgilendirme ve değerlendirme amacıyla ziyaret etmişlerdir. Milletvekilimiz nezaket örnekliği göstererek salonumuza kadar gelmişken meclisteki arkadaşlara da selam vermek için Genel Kurul Salonumuza geldiler. Bizler de milletvekilimize ziyaretlerinde eşlik ettik. Tüm bunlar meclis gündemi ve görüşmeler başlamadan yani birleşim başlatılmadan önce yaşanmıştır.”dedi.

MECLİS MİLLETİN TEMSİL YERİDİR VE MİLLETİN VEKİLİNİN ZİYARETİNDEN DAHA DOĞAL BİR DURUM OLAMAZ

İbrahim Şerbet son olarak,“Birleşim Sayın Milletvekilimiz salondan ayrıldıktan sonra gerçekleşmiştir.Kamuoyunun şunu bilmesini isterim ki; Sn. Milletvekilimiz Zülfü Demirbağ Beyefendinin olağanüstü toplantımıza katılıp başkanlık yaptığı yönündeki iddialar asla doğru değildir. Bu iddialar eksik bilgiden kaynaklanmaktadır.Meclis milletin temsil yeridir ve milletin vekilinin ziyaretinden daha doğal bir durum olamaz. Bu tür ziyaretler esnasında bir takım özel durumların oluşması da gayet normaldir.”diye ifade etti.

 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ZÜLFÜ DEMİRBAĞ  DEVLET GELENEKLERİNİ VE TEAMÜLLERİ ÇOK İYİ BİLİYOR

Kendi davetleri üzerine İl Genel Meclisi üyelerini ziyaret eden Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın devlet geleneklerini ve teamülleri çok iyi bildiğine dikkat çeken vatandaşlar, CHP Milletvekili Gürsel Erol’un açıklamalarına bürokrat ve yöneticilerin değil, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet’in cevap verdiğini ,  olayın vali ve bakanlıkları da ilgilendirmediğini ifade ettiler.

UCUZ SİYASET

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un ilimizden milletvekili seçildiği ilk dönemlerde hemen her siyasi görüşe mensup insanlar nezdinde belirli ağırlığı ve karşılığının olduğunu ifade eden vatandaşlar, ancak zaman içerisinde yaptığı ucuz siyaset, günü kurtarmaya ve gündem olmaya yönelik  ayrıca  çoğunda da önemli yanlış ve gafların bulunduğu açıklamaları sebebiyle irtifa kaybettiği ve kamuoyu nezdinde desteğinin oldukça azaldığını ifade ediyorlar.