Palu ve Kovancılar Heyecanı

31 Mart seçimleri öncesinde ilçelerdeki rekabet gözlerden kaçmıyor.

Palu ve Kovancılar Heyecanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rekabetin en yoğun ve kıyasıya geçtiği ilçelerin başında Palu geliyor. Bu ilçede seçimler Ak Parti adayı Vahdettin Demirtaş ile Yeniden Refah Partisi adayı Muhammet Septioğlu arasında geçiyor.

Ak partinin köklü bir tabana sahip olduğu ve geçmişte rekor oy aldığı Palu’da sıra yerel seçimlere gelince seçmenler, kendilerini daha özgür hissediyor ve Ak Parti adayı dışındaki isimleri de rahatlıkla seçebiliyor.

Daha çok aynı köyden olmaya,  bölge ve aile mensubiyeti ile ve feodal yapının tezahürünün sandıklara yansıdığı Palu’da seçiminin oldukça çekişmeli geçeceği ifade ediliyor.

Hangi aday önde gibi bir soruya bugün itibarıyla cevap vermek çok zor. Zira geçmiş tecrübeler de gösteriyor ki Palu’nun tercihi son gün, hatta gece ortaya çıkıyor.

Kıyasıya yarışın olduğu ilçelerden biri de Kovancılar. Bu ilçede dört kutuplu bir seçim var. Ak partinin ilçe ve belde adaylarının açıklanmasında 202 günlük bir gecikmenin sebebi olarak gösterilen Kovancılar’da Ak Parti daha önce kamuoyuna sızdırdığı isim olan Vahap Gök’ü aday göstermeyip Nuri Çolak’ı göstermişti.

Bunun üzerine GÖK, BBP’den aday olurken öteden beri destekledikleri ismin Belediye başkanı seçilmesiyle bilinen Beritanlılar ise Saadet Partisinden Veteriner Hekim Muhammed Zahit Akalın’ı aday gösterdiler ve bu kez kendi adayımızı seçeceğiz kararlılığını ortaya koydurlar.

Bu üç güçlü isimle birlikte Kovancılarda Yeniden Refah Partisi ise ilçede üç dönem Belediye başkanlığı yapan Bekir Yanılmaz’ı aday göstermişti.

Kovancılarda Ak Parti adayı Nuri Çolak ipi göğüslemeye çok yakın görülürken, bu parçalanmışlık içinden Bekir Yanılmaz’ın çıkacağı öngörüsünü yapanlar olmakla birlikte siyasi gözlemciler buna temkinli yaklaşıyorlar.

Sürecin zorlu geçeceği Maden ve Karakoçan ilçelerimizi de yarın değerlendirelim.