Güneykent'e Cami Tartışması

Olayı yakından sizler de takip ediyorsunuz. Geçtiğimiz aylarda iş insanlarının yoğun olarak katılım sağladıkları bir toplantıda ilimizin yeni ve hızla gelişen Güneykent Mahallesi'nin ihtiyacı olan bir caminin yapımı gündeme gelmişti.

Güneykent'e Cami Tartışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda bulunan ilimiz milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı,  bu caminin Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON)  tarafından yapılabileceğini dile getirmiş, ASKON  Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar da ‘’Kıymetli vekilimizin bizim adımıza verdiği sözü onaylıyor, yer tahsisi sağlanması halinde hem cami hem de medrese yapma sözü veriyoruz’ demişti.

Bu haberden aylar sonra yine medyaya bir haber düşmüş ve ASKON Elazığ Şubesi'nin destekleriyle yapılacak olan Güneykent Cami’nin temeli 2 Şubat 2024 tarihinde tören ve dualarla atılmıştı.

Caminin temel atma törenine AK Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, ASKON Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar ile vatandaşlar da katılmıştı. 

Şubat bitti, mart geldi,  Ramazan başladı ve günün birinde medyaya bir haber daha düştü.

Güneykent Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, ASKON ve MÜSİAD Elazığ Şube Başkanlarının verdiği cami sözünü yerine getirmediklerini belirterek, Elazığ Belediyesinden temin ettikleri çadırda ilk teravih namazlarını kıldıklarını ifade etti.

Muhtar Karataş’ın bu açıklaması sonrası ASKON Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar, yeni bir açıklama daha yaptı.

Açıklamasında özetle ASKON olarak sözlerini tuttuklarını ancak mahalle muhtarının kendilerini yönlendirip cami temeli attırdığı alanın imarda pazar alanı olduğunu, bunun cami alanı olarak değiştirilmesi amacıyla Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile görüşeceklerini dile getirdi.

Birkaç ay içerisinde başlayan ve sonuçta yanlış yere atılan temel atma vakasından  da anlaşılıyor ki ASKON, ciddi ve önemli bir hizmet için adım atarken hiçbir resmi prosedürü takip etmek gereği bile duymamış.

Bir inşaat için önce imar planının uygunluğu, sonra hazırlanan projenin onaylanması ve diğer işlemlerin ardından temel kazığı çakma izniyle ancak inşaatın başlayacağını her insan bilir ve bu sistemi uygularken, ASKON gibi kendi iş ve mesleklerinde başarılı olmuş bir oluşumun, hiçbir araştırma yapmadan bu konuda yetkisi olmayan muhtarın yer gösterdiği alana temel atması anlaşılabilecek bir şey değil.

Anlaşılan ASKON , “nasıl olsa cami temeli atıyoruz. Resmi işlemler sonradan yapılır” gibi bir yöntemle yol yürünmüş ama bu yol şimdilerde çıkmaz sokakta son bulmuş gibi görünüyor. ASKON,  öncelikle bu işle ilgili yetkin bir ismi görevlendirmeli, tüm resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından temel atılmalıydı.

Oysa amaç camiyi yaptırarak halka hizmetten önce bir toplantıda bir milletvekilinin verdiği söz ve görevi yerine getirme olunca işler böyle sarma sarabiliyor. Bir işte samimiyet  olmayınca, muhtarın durum tespiti yapmak amacıyla dile getirdiği tespit, siyasi amaçlı bulunabiliyor.

Burada muhtarın mı yoksa ASKON’un mu siyasi davrandığını mahalle sakinlerine ve  tüm hemşerilerimize bırakıyoruz.