Özcan: 'Elazığ'ın Sorunları Devam Ediyor'

Elazığ'daki toplantı ve programları için 'Buradaki temaslarımı sadece milletvekili adaylığına yormayın, ben her şart ve koşulda Elazığ'a hizmet etmek istiyorum' diyen 26. dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili hemşerimiz Ali Özcan, milletvekillerinin ön seçimle belirlenmesi gerektiğini, mevcut sistemde halkın, seçtiği milletvekilini tanımadan oy vermek durumunda kaldığını dile getirdi.

Özcan: 'Elazığ'ın Sorunları Devam Ediyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da bir dizi ziyaret ve toplantılarına devam eden Özcan, geçtiğimiz günlerde parti tabanı ve şehrin siyasileriyle yaptığı programın ardından ilimizde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Özcan, Elazığ ile ilgili projeleri ve  başta kendi partisi olmak üzere siyasi partilerin siyasete bakış açılarını değerlendirdi.

ÖZCAN:“KENDİMDE O ENERJİYİ GÖRÜYORUM” 
Özcan, “Partimizi ön seçimsiz düşünemiyorum. Ön seçim olmadan genel başkan imzası ile milletvekili olunmamalı. Bu nedenle sandıklar kurulmalı. Birçok vekili seçmen tanımadan sandığa giderek, oy verme işlemi gerçekleştiriyor. Yani seçmen bir nevi noter görevi görüyor. Ben partimde bana ihtiyaç varsa kendimde o enerjiyi buluyorum. Bendeki bu enerjiyi söndürecek, artık bana ihtiyaç yok  diyecek kimseyi de göremedim” dedi. 

Özcan: 'Elazığ'ın Sorunları Devam Ediyor'

ÖZCAN:“ÜNİVERSİTE PROJEMİZ VAR”  
Elazığ’da bir üniversite projesi olduğuna ve bunun için gerekli temaslarda bulunduğuna ve bulunmaya da devam edeceğini ifade eden Özcan, bütün Elazığlıların ortak projesi olarak bu projenin hayata geçmesi gerektiğini ifade etti. 

ÖZCAN:“AK PARTİ 2 VEKİLDE KALIR” 
Elazığ’da AK Parti’nin bu dönem sadece iki vekil çıkarabileceğini iddia eden ve geri kalan 3 vekilin millet ittifakından çıkacağını aktaran Özcan; “Örgütlere sorulmadan aday belirlenmesi yanlış. Ne vakıf üniversitesi oldu ne de milletvekilliği oldu diyelim, şu anda kendi imkânları büyümüş ya da büyütülmüş firmaları ayağa kaldırarak, istihdama ve üretime katkı sunarız.” dedi.

Öte yandan Özcan, Elazığ’da hâlâ sorunların sürdüğünü, bu konuda sadece sorun dinlemenin yeterli olmadığına dikkat çekti. 
Kendi memleketine hizmet etmek istediği için İstanbul’dan değil de Elazığ’dan siyasete devam etmekte kararlı olduğunun da mesajını veren Özcan, bu konuda önümüzdeki günlerde de açıklamaları olacağını dile getirdi.

Özcan: 'Elazığ'ın Sorunları Devam Ediyor'

KENDİ MEMLEKETİMİN VEKİLİ OLMAK İSTİYORUM 
Özcan, “Gönlümden hizmet etmek geçtiği için tabi milletvekili olmak istiyorum ama İstanbul milletvekili değil kendi milletimin milletvekili olmak istiyorum. Ben İstanbul milletvekilliği yaptım. Ben, Elazığ’a hizmet adına veya ülkeye hizmet adına milletvekili olurum olmam ama asla emekli olmayacağım. Belki önümüzde 10-15 yıl 20-21 yıl olabilir onun için bu hizmetimi bu enerjimi bu potansiyelimi paylaşmak istiyorum. Paylaşmazsam ruhen rahatsız oluyorum. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Her şey Elazığ için, her şey Elazığ’ın kalkınması için. Kalkınabilmesi için de önderlere insanlara ihtiyaç var bu önderler Sanayi odası, Ticaret Odası, STK’lar ve  milletvekilleridir başta. Milletvekili eğer önderlik ederse Elazığ’da yapılamayacak bir iş yoktur. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

“50 YILLIK EMEĞİMİ AYAKLAR ALTINA ALDIRMAM”
Partisi CHP’ye çok emek verdiğini ifade eden Özcan; “Partideki emeğimi ayaklar altına aldırmam” diye konuştu. 
Özcan, “Sadece ruhsal sağlığım için bile olsa ben Elazığ’a ve Elazığlı hemşehrilerime hizmet etmek istiyorum bunun önünde engel olunmasını istemiyorum.”dedi. 

Özcan: 'Elazığ'ın Sorunları Devam Ediyor'

YANLIŞ BİR İŞ YAPILDI
İsim vermeden geçtiğimiz aylarda CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’’un;  “Ben partimin ilk sıra milletvekili adayıyım” açıklamasını eleştiren Özcan; “Geçen sefer ufacık bir engel oldu. Onları paylaşmak istemiyorum. Tabi yanlış bir şeydi. Parti mensubu belli olmadan milletvekili ataması bizim partide gerçekten ilk defa olan bir şey ama Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu için sesimizi çıkartmadık. Ancak partime 50 yıla yakın bir emeğim var. Bunu ayaklar altına aldırmam. Bunu Sayın Genel Başkanımla da paylaştım inşallah benim mesajlarım doğru algılanmıştır. Yapılacak şey şu; Cumhuriyet Halk partisine yakışan şey sandık kurarlar herkes sandığa girer o sandıktan bir numara kim olursa, sandıkta küsüp ayrılanlarda olabilir, partiden de ayrılsın gitsin ben beşinci bile çıksam birinciye kendim gibi çalışırım.”

“BU DÖNEM OY ARTIRMA DÖNEMİDİR”
Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü: “ O gün de söyledim bugün de söylüyorum. Sayın genel başkana telefon açıp da  bu ricamı söylemem ama 2018’de genel başkana şunu söyledim. İstanbul’da ön seçim yapmayacaksan genel başkan ben ve benim gibi insanları bu dönem milletvekili olma dönemi değildir. Bu dönem oy arttırma dönemidir.” dedi.

Özcan: 'Elazığ'ın Sorunları Devam Ediyor'

 “ELAZIĞ’A  HİZMET ETMEK İSTİYORUM”
Ali Özcan, partisine ve Elazığ’a hizmet etmek istediğini de sözlerine ekleyerek; “Biliniz ki bu kardeşiniz milletvekili mücadelesi vermiyor. Milletvekili çok önemli bir olay değil. Önemli olan kişi ismiyle anılır olsun. İşte ben Ali Özcan,  sizin arkadaşınız olmak istiyorum. Ben Elazığ’a hizmet etmek istiyorum, sadece partime değil, Elazığlılara hizmet etmek istiyorum. İmkanım var, hala gücüm, var cesaretim var, yaşıma göre direncim var. Birlik beraberlik için, adalet için, hukuk için, özgürlük için, insanların düşüncesini rahatlıkla söyleyebileceği bir ortam için mücadeleye var mısınız arkadaşlar? O zaman ben de emrinizdeyim” dedi.

ALİ ÖZCAN’IN GÜNDEMİ YOĞUN 
Ali Özcan, geçtiğimiz gün de partililerle bir araya gelmişti.  CHP üyeleri ve delegelerle kahvaltıda bir araya gelen Özcan yaptığı açıklamada, “Birinci hedefimiz Cumhurbaşkanlığı. Bu altılı ittifakın ben asla bozulmayacağını biliyorum. Bu altılı ittifakın belirleyeceği cumhurbaşkanı kim olursa ki mutlaka Cumhurbaşkanlığı’na uygun bir arkadaşı aday yapacaklar.” demişti.