OSB Seçimleri

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, 11 yıllık hizmet sürecinde Elazığ OSB'de yaptıkları hizmetleri ve projeleriyle basın mensuplarının karşısına çıktı.

OSB Seçimleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Öztürk, aynı toplantıda 2022 yılında yapılacak OSB Başkanlığı seçimine yeniden aday olacağını duyurdu. 

Bir basın mensubunun, önceden planlandığı hissi uyandıran 'Sizden başka başkan aday var mı, biz olduğu yönünde duyumlar alıyoruz. Bazı siyasetçilerin OSB seçimlerine müdahil olduğu yönünde söylentiler var. Bununla ilgili neler söylersiniz?"  sorusu üzerine bir konuştu pir konuştu Suat Öztürk.  Siyasetçilere tehditler havada uçuştu.

 "Siyasiler böyle bir tasarruf kullanmak durumunda olursa en büyük yanlışı yaparlar. Açık ve ne net söylüyorum. En büyük yanlışı yaparlar ve basının karşısına çıkarım bangır bangır bu işi konuşmaya başlarım. Siyasilerin bu işte elleri ayakları varsa çekecekler. Ben siyasilere karşı bugüne kadar tavır koymuş bir insan değilim. Hangi parti olursa olsun. Hangi siyasetçi olursa olsun. Ben 11 yıl  buradaysam bu memlekete yapmış olduğumuz hizmet, azim ve çalışmalarımızdan dolayıdır. Onun için siyasilerden böyle bir şey duymadım. Ama siz burada soruyorsunuz, söylüyorum; siyasiler organize sanayi bölgesi seçim işlerinde eğer elleri olursa televizyonlarda çıkıp açık açık bunu konuşurum. Ben gizli kapaklı iş yapmam.

iyasetçilerimizi tenzih ederim ama benim siyasetim, aynı safın adamlarıyız. Yıllardır bu saftayız. Karşı safta olan arkadaşlarımız da vardır ama hiçbir zaman onlara cephe almamışızdır. Onun için böyle şeyler varsa, aynı safın insanları aday olabilir. Ama üçüncü şahıslar organize sanayi bölgesi seçimlerine el atarlarsa işler değişir. Üçüncü şahıs insanlar, gelip organize sanayi bölgesini karıştırırlarsa karşılarında beni bulurlar. Dışarıdaki adam kalkmış organize sanayi sanayinin içinden birileriyle istişare ederek organize sanayinin içini karıştırmaya çalışıyor. Onun için herkes ayağını denk alsın."

Öztürk’ün bu çıkışları, tehdit ve uyarıları da gösteriyor ki, bazı siyasetçiler OSB seçimleri ile yakından ilgileniyor. Peki, bu çok mu yanlış. Elbette değil. Kaldı ki bazı siyasilerimizin OSB’deki geçmişten gelen yatırımlarından dolayı üyelikleri ve oy kullanma hakları da var. 

Bununla beraber, geçmişten beri özel hukuku ve dostluğu olan bir isme, OSB adaylığı konusunda vefa göstererek onun yanında yer almasından daha doğal ve daha anlamlı ne olabilir ki?

Sayın Öztürk’ün bu kadar celallenmesine, hiddetlenmesine ve “çıkar anlatırım”  tehditlerine   çok da gerek yoktu.

Kaldı ki Sayın Suat Öztürk’ün “Siyasetçiler OSB seçimlerinden elini çeksin” çıkışına kardeşi ve eski Milletvekili Tahir Öztürk’ün de dahil olup olmadığının bilinmesi lazım.

 Tahir Öztürk’ün eski de olsa bir siyasetçi olarak OSB seçimlerinde kardeşine çalışması ve bunu yapması ne kadar doğal, doğru ve hakkıysa, geçmişte kader birliği yaptığı bir ismin adaylığı karşısında duyarlılık gösterip oyunu ve desteğini açık etmesi de bir başka siyasetçi için, doğal, doğru ve olması gerekendir. 

Bizce siyasiler değil, OSB seçimlerine siyaset gölgesini taşıyan ve bunu tehditkâr bir üslupla gündeme taşıyan Suat Öztürk gereksiz bir tartışma ve gerginliğin fitilini ateşlemiştir. 

Bir ilin siyasilerinin OSB gibi şehrin lokomotifi olan ya da olması gereken bir kurum seçimlerine ilgisiz kalması, şehre ve şehir ekonomisine duyarsızlıktır.

Kaldı ki yenilerle, arkadan gelip önemli başarı hikayeleri yazan yeni yüzlere ve fikirlere şans tanımak gerek. 

Türkiye artık farklı noktada. OSB’ler ülke genelinde sadece devletin sanayicilere dağıtılması amacıyla tahsis ettiği arazileri hiçbir kriter ve usule bakmadan ahbap-çavuş ilişkisi ile yatırımcıya vermek ve hele hele  bunu bir lütufmuş gibi seçim malzemesi olarak kullanmak  misyonunu çok geride bırakmış bir konum ve misyona evrilmiştir.

Hedefi olmayan, ufku yetersiz kalan ve rutini başarı olarak gören bir zihniyet yerine “Ben şu sektörde Elazığ’ı Türkiye üssü yapacağım” diyen vizyoner, atılımcı ve inovatif düşüncelere yer ve alan açıp zemin hazırlayan bir bakış açısının hem OSB’ye hem de şehre büyük kazanımları olacağını düşünmek ve bunun için görüş serdetmek çok da aykırı olmaz sanırız.