Orta hasardan ağır hasara dönen yapı sayısı kaç?

Ömer Enes YILAR/Elazığ'da 27 Aralık 2020 tarihinde meydana gelen 5.3 şiddetindeki deprem sonrası kaç yapının orta hasardan ağır hasara döndüğü belli oldu.

Orta hasardan ağır hasara dönen yapı sayısı kaç?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depreminin yaraları sarılmaya çalışılırken bir de 27 Aralık 2020 Pazar günü yani ilk depremin üzerinden bir yıl geçmesine sayılı günler kala Elazığ bu kez 5.3 şiddetinde bir depremle sarsıldı.

Depremin hemen ardından hasar tespiti süreci hızlı bir şekilde başlatıldı. Çalışmalar tamamlandı ve hasar tespiti yapılan alanların sisteme girilmesiyle sonuçlar açıklandı.

Hasar Tespit sonuçlarının açıklanmasının ardından hasar durumunda meydana gelen değişikliklik bilgilerine Hakimiyet Gazetesi ulaştı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden edindiğimiz bilgilere göre 24 Ocak'taki 6.8 şiddetindeki deprem sonucu orta hasarlı olarak belirlenen yapı stokunun neredeyse yarısı ağır hasara döndü.

ORTA HASARDAN AĞIR HASARA DÖNEN YAPI SAYISI

Edindiğimiz bilgilere göre Elazığ'da 24 Ocak'taki ilk depremde orta hasarlı olarak tespit edilen 574 yapı 24 Aralık'ta meydana gelen 5.3 şiddetindeki deprem sonrası ağır hasarlı hale geldi.

AŞAĞI DOĞRU DEĞİŞİM OLMADI

27 Aralık Depremi sonucu yapılan hasar tespit çalışmaları sonucu ağır hasardan orta be az hasara yine orta hasardan az hasara dönen yapı bulunmadığı edindiğimiz bilgiler arasında.

ORTA HASARDA KALAN YAPI SAYISI

Tamamlanan hasar tespit çalışmaları sonucunda Elazığ'da meydana gelen depremler neticesinde toplam 409 yapının orta hasarlı olarak tespit edildiği öğrenildi.

Öte yandan 3 yapının da az hasardan orta hasara döndüğü öğrenildi.

Hasar tespit sonucunuzu öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.