Öğrenci Bereketi…

Yaklaşık 44 bin üniversite öğrencisinin eğitim göreceği Elazığ'da ikinci el ve spot eşya satan esnaflar, iş yerlerine malzemeleri doldurarak öğrencileri beklemeye başladı.

Öğrenci Bereketi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 1 buçuk yıl önce yaşanan deprem ve sonrasında tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sebebiyle üniversiteler ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da uzaktan eğitim modeliyle yapıldı. Aşının etkili olmasıyla birlikte birçok üniversitenin 4 Ekimden sonra yüz yüze eğitime başlayacağını açıklaması ikinci el ve spot eşya esnaflarını hareketlendirdi.

 Öğrencilerin bu sene yurtlardan çok evleri tercih etmelerini bekleyen spotçular, üniversite tercihlerinin de açıklanmasıyla birlikte tüm hazırlıklarını tamamlayarak, öğrencileri beklemeye başladı.

Deprem ve pandemi sonrası çok sayıda esnaf iş yerlerini aylarca açamadı ve birçoğu iflas etti. Şimdiler de ise yavaş yavaş hayat canlanmaya başladı ve ekonominin çarkları dönüyor. Eğitim ve öğretimin de yakın zamanda başlamasının ardından bütün esnaflarımız eski işlerini yapacak ve yaşadıkları zorlukları az da olsa giderecek. 

Elazığ’da yaklaşık 44 bin üniversite öğrencisinin  yarısının dışardan geldiğini hesaplarsak hem ikinci el ve spot eşya satan esnaflar hem de lokanta, giyim, kafe ve kırtasiye gibi birçok konularda esnaflık yapan insanlarımızın da yüzü gülecek.