Yeni Kızıl Elma mı?

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun mirasını bugünlere taşıyan ve ilkeli siyasetin temsilcisi olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, özellikle son günlerde yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor.

Yeni Kızıl Elma mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ortak bir Türk birliği oluşturulabileceğini belirterek, "Türk devletleri bir araya geldiğinde, güç birliği oluşturduğunda daha çok büyüyeceğini söyleyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, şöyle sürüdürmüş konuşmasını:“Türk devletleri bir araya geldiğinde, güç birliği oluşturduğunda daha çok büyüyecek. İnanıyorum ki esaret altında bulunan Doğu Türkistan’dan Kırım’a, Balkanlar’dan Türkmen eline kadar bütün Türk coğrafyalarındaki kardeşlerimizin de bağımsızlığa kavuşmasına, zulümden kurtulmalarına vesile olacaktır. Bunu derken bütün Türk devletleri tek bir bayrak altında, sınırları tek olan bir devlete dönsün demiyorum. Nasıl Avrupa’da yaşayanlar bir Avrupa Birliği oluşturmuşlarsa biz de ortak bir Türk birliği oluşturabiliriz. BBP olarak bunu arzu ediyoruz” 

Dünyada değişik bölgesel ve ekonomik oluşumlara ve özellikle Avrupa Birliği’ne karşı bir Türk Birliği oluşması elbette gerekli ve olması gereken bir birliktelik.
Türk Devletlerinin kenetlenerek birlik ve beraberlik için mücadele etmesi, doğal kaynaklarını, zenginliklerini farklı ülkelerin sömürmesine imkan vermeden kendi çıkarları yönünde kullanmaları bizlerin kızıl elma hayali.

Özellikle ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmak için de önemli bir hamle olur. Birçok Avrupa ülkesinin Türkiye’yi parçalamak için yaptığı masa başı oyunları bilmeyen yoktur. Bu nedenle Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin sözleri dikkate alınmalı ve gündeme getirilmelidir. 

Ancak bu düşünce hep oldu ama  hayata geçemedi. Ne İslam birliği ne de Türk birliği kurulabildi bugüne kadar. Zira her dönemde kendi lüksleri ve siyasi geleceklerini garanti etme adına emperyalist devletlerin emir eri ve uşağı olan Türk ve İslam dünyasındaki satılık bazı liderler, bunu hep engelledi.

Halkın desteğini alarak milli bir duruş sergileyen Türk ve İslam devletlerinin başına ise olmadık çoraplar örüldü ve her biri iş başından çoğunlukla da darbe ile indirildi.

Bu yönüyle hem Türk birliğini savunan Ziya Gökalp ile İslam birliğini savunan Mehmet Akif’in kemikleri sızlamaya devam ediyor.

Umarız kızıl elmaya bir gün ulaşır ve birlik sağlanır.