Odaların Seçim Ayı

Ocak ayı içinde merkez ve ilçelerimizde 23 odanın seçimleri yapılacak. Şehrimizin ekonomi ve kalkınma alanında lokomotifi olan esnaflarımız, kendine en iyi hizmeti verecek başkanı seçmek için sandığa gidecek.

Odaların Seçim Ayı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan Bay-Ömer Enes Yılar/Ocak ayı ile birlikte birçok esnaf odasının kongre süreçleri de başlıyor. Değişik odaların mevcut başkanları, geçen sürede hayata geçirdikleri hizmetleri anlatırken, yeni başkan adayları ise eleştirilerini dile getirerek kendi projelerini üyelerine duyurmanın çabasını gösteriyorlar.

Esnafların,  yatırımcıların ve iş insanlarının önünü açacak ve ilimizin en önemli sivil toplum kuruluşları olan Esnaf Odaların da yaşanacak seçimlerin nabzını Hakimiyet Gazetesi tuttu. 

YENİ ADAYLAR, YENİ PROJELER
Ocak 2022 yılı içerisinde yapılacak oda seçimleri ile birlikte, birçok esnaf odasında değişim beklenirken, seçim döneminde hem mevcut başkanların hem de yeni adayların açıklamaları dikkat çekmişti. Bu süreçte en çok dikkat çeken ise ilk kez başkan adayı olan isimlerin üyelere yönelik projeleri yanında şehrimiz ekonomisine katkı sunacak projeleri oldu.

SEÇİME GİDECEK ODALAR:
Elazığ’da Ocak ayı içerisinde yapılacak oda seçimlerinin listesi ise şöyle:
1-Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası
2-Esnaf ve Sanatkârlar Karma Odası 
3-Bakallar ve Bayiler Esnaf Odası
4-Elektronikçiler ve Fotoğrafçılar Esnaf Odası
5-Elektrikçiler Esnaf Odası
6-Marangozlar Esnaf Odası
7- Oto Onarımcılar Esnaf Odası
8-Sıhhi Tesisatçılar Esnaf Odası
9- Şoförler Esnaf Odası
10-Bakırcılar Zücaciyeler ve Kalaycılar Esnaf Odası 
11-Lokantacilar Esnaf Odası
12- Kahveciler Esnaf Odası
13-Madeni İmalatçılar Esnaf Odası
14-Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası
15-Fırıncılar Esnaf Odası
16- Sıcak Demirciler Esnaf Odası 
18-Karakoçan Esnaf Odası
19- Kovancılar Esnaf Odası
20- Kovancılar Şoförler Odası
21- Palu Şoförler Esnaf Odası
22- Maden Esnaf Odası
23-Karakoçan Şoförler Esnaf Odası
Seçimlere sayılı günler kala bazı mevcut esnaf odası başkanları ve adayları Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu. 
İşte o açıklamalar: 

TÜRKOĞLU:“HAYIRLISI OLSUN”
Elazığ Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Nizamettin Türkoğlu:“Sadece Elazığ’da değil ülke genelinde 2022 yılının Ocak ve Mart ayları bütün odalar da seçim olma mecburiyeti var. Rabbim nasip ederse Ocak ayının 9’un da bizim seçimiz olacak. Takdir üyelerimizin. Zaten 8 yıl içerisinde hizmet etmişsen ve üyeler ile istişare içinde olmuşsan üyeler kolay kolay mevcut başkandan vazgeçmiyor. Vicdanen çok rahatım. Birçok etkinlikler yaptık. Seminerler ve motivasyon geceleri yaptık. Hakkımız da hayırlısı olsun. Aday olan arkadaşımıza da rabbim kolaylıklar versin.”dedi.

SARIÇİÇEK:“ SEÇİMDE İDDİALIYIZ VE BAYRAĞI GÖĞÜSLEMİŞİZ” 
Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkan Adayı Kahraman Sarıçiçek ise yaptığı açıklamada,“Biz 4 ay önce medya yoluyla resmi açıklamamızı yapmıştık. Biz bu yola tek başımıza çıktığımızda üyeler ile bire bir görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerimizi sandığın açılış saatine kadar devam edeceğiz. Biz bu 4 aylık süre zarfında çok ciddi yol aldık. Şuan da seçimde iddialıyız ve bayrağı göğüslemişiz. İnşallah zafer yakındır. Üyelerimizin ciddi bir sevgisini kazandık. Ben bu noktada seçmenimize teşekkür ediyorum. Yapılacak seçimin ilimize ve sektörümüze hayırlar getirmesini diliyorum. Seçimimiz kırıcı olmadan ve bayrak yarışı anlayışı içerisinde devam ediyor. Biz bu duruşumuzu seçim saatine kadar devam ettireceğiz.”diye konuştu.


TORAMAN:“BÜTÜN ESNAFLARIMIZI SEÇİME BEKLİYORUZ” 
Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman ise yaptığı açıklamada seçim çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek,“Seçim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sahadayız. Esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Ülkemizin özellikle pandemi ve şuan ki ekonomik sorunlardan dolayı esnaflarımız ciddi sorunlar yaşadı. Bu süreç içerisinde çalışmalarımız sürüyor. Pandemi döneminde esnaflarımızın sıkıntılarını çözmeye çalıştık. Belki eksikliklerimiz olmuştur. Yaşanan sorunları esnaflarımıza anlatıyoruz. 8 Ocak’ta seçimlerimiz olacak. Bütün esnaflarımızı seçime bekliyoruz.”dedi.

CEBRAİL TOP: “DEPREM VE  PANDEMİ DE ESNAFLARIMIZLA BİRLİKTEYDİK” 
Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Cebrail Top ise yaptığı değerlendirmede, “Seçim çalışmalarımız çok güzel geçiyor. Duygulu anlar da yaşıyoruz. Zaten biz seçim çalışmalarımızı bugün başlatmadık. Deprem ve salgın döneminde sürekli esnaflarımız ile birlikteydik. Şimdi ise esnaflarımızı ziyaret ederek seçime gelmelerini ve oy kullanmalarını talep ediyoruz. 4 yılda bir seçim oluyor. Esnaflarımız sorunlarını ve taleplerini bizlere iletiyorlar. Ekiplerimiz saha da çalışıyor. Seçimimiz 8 Ocak tarihinde yapılacak.”dedi.

BAKKALLAR ODASINDA 3 ADAY VAR
Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Esnaf Odası Başkanlığı için 3 aday yarışacak. 

8 Ocak tarihinde yapılacak seçimler için Elazığ'ın Bakkal Teyze olarak tanıdığı Kantin İş Sen Kadın Kolları Başkanı ve Elazığ İl Temsilcisi Leyla Yıldırım da Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Esnaf Odası Başkanlığı için çalışmalarını sürdürüyor. 

YILDIRIM:“ BEN DEĞİL, BİZ OLMAYI HEDEFLİYORUZ” 
Seçime kısa bir zaman kala adaylığını açıklayan Yıldırım, adaylık nedenlerini de şu sözlerle sıralıyor: “Elazığ’da deprem ve pandemi sürecinde kaderine terk edilen üye ve meslektaşlarımızın mağduriyetlerini gördük. Ulusal marketler yanında bir de Tarım Kredi marketleriyle rekabet etmek zorunda olan, fiyat artışları yanında yüksek vergi ve BAĞKUR gibi giderlerden dolayı iyice çıkmaza giren esnaflarımızın sesi olmak için geliyoruz. Nitelikli, uzman, liyakatli, çözüm odaklı kadrolarımız ile katılımcı, şeffaf, ilkeli bir yönetim anlayışını benimsiyor, ben değil biz olmayı hedefliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Ocak tarihinde yapılacak olan Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Esnaf Odası seçimlerinin oda üyesi meslektaşlarıma, esnaf camiamıza ve aziz şehir Elazığımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Odamız da 1700 üyemiz var. 350 civarı kadın üyelerimizden oluşuyor.”

TARHAN:“ESNAFIMIZA GÜZEL HİZMETLER VERECEĞİZ”
Elazığ Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan ise yaptığı açıklamada,“Seçim süreciyle ilgili 2022 yılında yeniden adayız. İnşallah önümüzdeki 4 yıl boyunca esnafımıza güzel hizmetler vereceğiz. Zaten tek aday olarak gireceğiz seçime şuan başka aday görünmüyor. Seçim 29 Ocak’ta ve genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Toplam 671 hazirun listesi çıkacak. Onun dışında katılım ne kadar olur bilmiyoruz, o gün göreceğiz.”dedi.

SATICI:“ DEĞİŞİM, KARMA ODA İLE BAŞLAYACAK” 
Elazığ Karma Esnaf Odası Başkan Adayı Salih Satıcı ise Elazığ’daki değişimi Karma Oda ile başlatacaklarını ifade ederek şunları ifade etti:“ Rabbim  seçim süreci yürüten hem rakibimize hem de bize yardım etsin. Başkanlık için hayırlı olan hangisiyse o kişi inşallah başkan olarak görev alır. Kıymetli rakibimize de başarılar diliyoruz. Bizi tanıyan ve bilen insanlar bizim karma oda başkanlık sürecimizi şehrimize ve esnafımıza hizmet adına başarı sağlayabilme adına görebilirler. Biz iddialıyız, inşallah Cenabı Allah takdiriyle bir başarı süreci yaşarsak Elazığ’da  Karma Oda’nın farkını yaşayacak. Bütün Elazığ’da ki değişimi Karma Oda ile başlatacağız. Seçim 15 Ocak tarihinde Bektaşlar Düğün Salonu’nda yapılacak ve 1960 seçmen oy kullanacak. Geçen sene 1100’e yakın oy kullanılmış. iki rakibim var.”dedi.

EVSEN: “BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ” 
Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkan adayı Ferhat Evsen ise yaptığı açıklamada,“ 30 Ocak 2022’de yapılacak Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanlığı seçimleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öncelikle Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası’nın 20 senelik Başkanı olan ve geçtiğimiz aylarda hakkın rahmetine kavuşan Nihat Bozkurt’a Allahtan rahmet diliyorum. Genel Kurulumuz 30 Ocak’ta yapılacak. Bundan dolayı odamıza kayıtlı tüm esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Bu konudaki ilk hedefimiz destek olsun veya olmasın tüm meslektaşlarımızı işyerlerinde ziyaret etmek ve sahadaki sorunlarının yerinde tespit edilmesidir. Nasip olur da başkanlığı kazanırsak bu seçim süreci bittiği gün, tespit ettiğimiz ve esnafların bize ilettiği sorunların çözümü için gerekli mücadeleye hep beraber başlayacağız. Seçim çalışması kapsamında yaptığımız ziyaretlerimizde şahsıma ve çalışma ekibimize ilgileri ve teveccühlerinden dolayı tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yapılacak seçimlerin esnaflarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Seçimimiz 30 Ocak tarihinde yapılacak. 3 aday var. 800 üyemiz mevcut.”dedi.