Gerçeği Sizden Duysun

Erken seçim çağrılarının sıklaştığı bu günlerde siyaset sahnesi de hayli hareketlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Ocak'ta AK Parti milletvekilleriyle bir araya geleceği toplantıda 2023 seçimlerine ilişkin yol haritasını belirleyecek.

Gerçeği Sizden Duysun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Partili milletvekilleri ile en son 2021 yılının Temmuz ayında gruplar halinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantılara yeni yılda da devam edecek.

Yeni yıldaki çalışmaların ele alınacağı toplantıda, 2023 seçimleri öncesinde yol haritası da çizilecek. Ayrıca, 10 günlük aranın ardından çalışmalarına başlayacak Meclis'in çalışma takviminin de gündeme gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü de İl Başkanları toplantısına başkanlık edecek.

AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek kahvaltılı toplantıda bir grup milletvekili ile görüşecek. Toplantıda, milletvekillerinin illerine ilişkin değerlendirmeleri Erdoğan'a iletmesi bekleniyor. Ancak 2022 yılına girilmesi ile seçimlere 18 ay gibi kısa bir süre kalmışken hangi milletvekili sahanın ve halkın gerçek gündemini Erdoğan’a tüm yalınlığı ile anlatabilir ya da bu cesareti gösterebilir bundan çok emin değiliz.

Bu toplantıya katılan tüm milletvekilleri, yeniden listelere girmek hayali ile ülkede her şeyin çok doğru ve yolunda gittiğini, muhalefetin olayları fazlaca abarttığını dile getirerek, Erdoğan’ın gözüne girmeye çalışacaklar.

Onların bu gayreti ve Elazığlı deyimiyle hoş kişilikleri çok işe yaramayacak haberleri bile  yok. Zira Erdoğan mevcut milletvekillerinin sadece yüzde 30’unu koruyup yüzde 70 oranında yeni yüzlerle seçmenin karşısına çıkacak. Yüzde 30 kontenjanını da büyük çoğunlukla büyükşehirlerde kullanacak. Anadolu’daki şehirlerin milletvekili listeleri ise çoğunlukla değişecek.

Madem bu gerçek ortada hem kendinize hem de ülkeye bir iyilik yapın ve Erdoğan’a, danışmanlarının söylemediği gerçekleri siz söyleyin. Varsın listede isminizin üzeri çizilsin. Halkın gönlüne yazılmak varken bir listeye girme uğruna kendinize ve size vekâlet verenlere son görevinizi yapın ve “durumumuz iyi değil, önlemler almalıyız” deyiverin. 

Bunu yapın ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası “bunları bana neden zamanında söylemediniz” tenkidine muhatap olmayıp gönül huzuru ile “ben söylemiştim” diyebilesiniz.