Nerede Hatalıyız?

Siyasi partiler, özellikle Ak Parti gibi 19 yıl kesintisiz iktidar olan siyasi partiler, geçen zaman içinde oluşan değer aşınması ve öncelikler listesinin değişmesi sonucu bir yozlaşma ve çürüme yaşamaları doğal ve mukadderdir.

Nerede Hatalıyız?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 yıl gibi uzun bir süre içerisinde trene binenlerin bazıları kendiliğinden indi, bazıları da indirildi.

Bu iniş ve indirilişlerle birlikte trene sonradan binenler de oldu. 

Onlarca seçim, çok sayıda hükümet, bakanlar, başbakanlar ve sonunda başkanlık sitemi ve bunun getirdiği yönetim anlayışı.

Yine 19 yıl içinde davasına sahip çıkan ve onu her şeyin üstünde tutanlar, diğer yandan konumunu şahsi yükselme, zengin olma, ihale alma ve ranta sarmalına bulaşanlar. Ve bu iki hali de dikkatle izleyen parti tabanı ve halk. 

Ak Parti, en son pudra şekeri örneğinde olduğu gibi genel merkezinde bile bu tefessühü ve değer aşınmalarını görmüş olacak ki, teşkilatlarına “nerede yanlış yaptık?” merkezli bir anket çalışması yapıyor. Ankette “nasıl düzeliriz?” sorusu da var elbette.

Ankete nasıl cevaplar verilir, anketler sağlıklı ve objektif değerlendirilir mi? Değerlendirilse bile yalın sonuçlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilir mi bilinmez ama Ak Parti’nin bu hamlesi, geç de olsa fotoğrafı görmesi açısında önemli ve anlamlı. Destekliyoruz..