Tunceli Yalanı

Ülkemizde bir kesim var ki ne yapılsa yaranılamaz. Sizin yaptığınız ne varsa yanlış, onların yaptığı her şey doğrudur.

Tunceli Yalanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllarca halka gıda dağıtan zihniyeti “makarnacı” eleştiren, İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerini kazanınca makarna dağıtan zihniyetin aveneleri son günlerde Tunceli üzerinden bir yalan rüzgârı estirdiler. Tabi bu yalanın mumu yatsıya varmadan anında söndü.

Ne diyordu bu kardeşler… “Tunceli halkı onurlu bir tavır göstermiş ve devletin dağıttığı soğan ve patatesi almamıştır” . Hatta bazı sosyal medya kullanıcıları; “patates ne ki biz devletin verdiği beyaz eşyayı bile almadık” gibi efelenme moduna girmiş.

Tabi gerçeğin farklı olduğu anında ortaya çıkmış.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı yazılı ve görsel basın organları ile sosyal medya hesaplarında, Bakanlıkça dünya genelinde yaşanan salgın sürecinde üreticiye ve vatandaşa destek olmak amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisince tedarik edilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere kente gönderilen ürünlerin, geri gönderildiği iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedilmiş.

"İlimize teslim edilen ürünler, bir hafta gibi kısa bir sürede vatandaşımızı da rencide etmeyecek şekilde ilimiz genelinde belirlenen yaklaşık 6 bin hanenin tamamına bizzat hanelerinde teslim edilmiştir.”

Yahu müptezeller!.. Bölge halkına zaten bir faydanız yok, zaten ideolojik körlüğünüz sizi kahretmiş ve kudurtmuş, bari halkın onuru ile oynamayın. Alınan yardımları “almadılar” diye yazıp onların yüzünü kızartmayın. İhtiyacı olan almıştır, olmayan almamış yardımı. Bu destek, Kılıçdaroğlu’nun da tavsiye edip önerdiği ama sonradan dediğini unuttuğu devletimizin bir desteği. Zaten herkese verilmiyor bu yardımlar. İhtiyacı olan ailelere veriliyor. Siz kuyruğu dik gezenlerdensiniz biliriz. Ama çekin artık halkın yakasından elinizi..