Nerede Bir Mazlum Varsa Memur-Sen Ona Kucak Açmıştır

Tamer ÖREN - Kudüs'ün kendi davaları olduğunu, Arakan'daki olaylara susmalarının mümkün olmadığını belirten Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram TONBUL 'Müslüman ya da gayri müslim beyaz ya da siyahi olduğuna bakmadan nerede bir mazlum varsa Memur-Sen'in şiarı ona el atmaktır'dedi.

Nerede Bir Mazlum Varsa Memur-Sen Ona Kucak Açmıştır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram TONBUL, Elazığ Memur-Sen İl temsilciliğine  nezaket ziyaretinde bulundu. Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim BAHŞİ ve federasyona bağlı iş kolları başkanlarının hazır bulunduğu ziyarette  TONBUL gündeme dair  açıklamalarda bulundu.

Kendilerini diğer sendikalardan ayıran en büyük özelliklerinin  duyarlı oluşları olduğunu söyleyen  TONBUL “ Biz sendikacılığı sadece üyelerinin menfaatlerini koruyan sendika olarak görmüyoruz. Bu zaten bizim yasal ve anayasal olarak görevimiz. Türkiye, bölgedeki veya Dünyadaki olaylar karşısında da kendimizi duyarlı olmayı şiar edindik. Bir Kudüs davası elbette bizim davamız, buna birileri susabilir ama biz susmayız. Arakan’daki olaylarda bizim susmamız mümkün değil. Nerede bir mazlum varsa Memur-Sen’in şiarı oraya el atmaktır. Biz oraya giderken Müslüman ya da gayri müslim  beyaz ya da siyahi olduğuna bakmadan gidiyoruz. Şuan Doğu Anadolu’dayız ama; çok şükür Elazığ’da böyle bir şey yaşanmadı. Yine  Mardin Nusaybin’de, Diyarbakır Sur’da Şırnak Cizre’de çukur siyasetinden dolayı binlerce mağdur arkadaşımız oldu.  Biz bunlara gücümüzün yettiğince  maddi ve manevi yardım yaptık yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Memur-Sen olarak taşeronlarla ilgili konularda birebir müdahil olmadıklarını dile getiren TONBUL “ Baştan beri görüşümüz şuydu. Bu arkadaşlar kamuda yıllardır hizmet görüyorlar, bunların mutlaka kadroya alınması lazım. Fakat bu kadroların memur kadrosu olmaması konusunda ısrarımızı da sürdürdük. Bunların 4E diye tarif ettiğimiz özel statülü sözleşmeli personel haline getirilmesi çalışması vardı. Maliye Bakanlığı bu konu üzerinde çalıştı ve bunları sendika olaraktan Memur-sen’e üye olması üzerine ısrar etti. Fakat bizim Memur-sen olarak söylediğimiz şey şuydu, emekli olan arkadaşlarımızın işçi statüsünde kalması. Eğer memur işi yapan arkadaşlar varsa bunların bir sınavla ki diğer KPSS ile giren arkadaşlara haksızlık yapılmamak kaydıyla memur kadrosuna alınmasıydı. Ama son çalışmada bakanlığın değişmesi ve sendika kimliği olması nedeniyle bu arkadaşların tamamının işçi pozisyonuna geçirilmesi söz konusu oldu” diye konuştu.

KİT ve Genel Bütçe ayrımı yapılmamalı

Taşeronların kadroya alınmasında son aşamaya gelindiğini hatırlatan TONBUL “Dün akşam ben bakan yardımcısıyla görüştüm herhalde son aşamaya gelinmiş. Kanun veya kanun hükmündeki kararname ile bunu yapmışlar. Siyasi irade hangisine karar vermişse o şekilde sonuçlanmış. KİT’te  çalışan taşeronlar var burada  çalışan taşeronlar bunun  dışında tutuldu. Burada haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Burada hiçbir ayrım yapılmadan KİT veya kamudan bütçe alan kurumu ayrımı yapılmadan bu arkadaşların da kadrolarının verilmesi lazım ama bunların işçi statüsünde verilmesi lazım. Malum bazı çekinmeler var ama burada siyasilerinde haklı olduğu noktalar var. PTT’de ve İller Bankası’nda özel statüde çalışmalar var. Buradaki durumun ne olacağı konusunda tereddütler var. Bunlar tekrar masaya yatırılarak yeni çözüm yolları bulunabilir.

 Nazik ziyaretlerinden dolayı TONBUL ve ekibine teşekkür eden Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim BAHŞİ “ Sayın genel başkanımız 2 gündür Elazığ’da üyelerimizin sorunlarını işyerlerinde dinleyerek İnşallah çözüm noktasında elinden geleni yapacaktır. Ben kendilerine tekrar Elaziz’imize  hoş geldin diyorum” diye kaydetti.