Ne Yaptın Sen Usta!

İyi Parti, kurucularının çoğu ülkücü gelenek ve MHP'den gelen, milliyetçiliği milli konulardaki hassasiyeti ile yola çıkmış bir partiydi.

Ne Yaptın Sen Usta!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP politikalarından rahatsız olan ülkücülerin yanında, iktidarın politikalarını benimsemeyen ancak sol partilere oy vermeyi de geçmiş dünya görüşüne ihanet olarak gören kesimlerin de yönelmesiyle parti yüzde 20 oy oranına dayandı. 

İyi Parti’nin kurmayları da bu gerçeği görmüş olacak ve “ülkücülerden gelenler zaten geldi, bundan sonra diğer kesimleri kazanmalıyız” düşüncesi yönünde adımlar atıldı.

Partide oldukça sevilen ve aynı zamanda etkin olan Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’nun pasif görevlere kaydırılmasının altında da bu bakış vardı.

Buna rağmen, kalbinde ve ruhunda milli ve manevi duygulara bağlı milletvekilleri hala var olacak ki böyle bir adım atan İyi Partili milletvekiline yapılan linç kampanyaları, partinin rotasının çoktan değiştiğini ve bazı değerlere düşmanlıklarının ortaya koydu.

İslami hizmetlerle öne çıkan İsmailağa cemaati lideri ve İslam âlimlerinden 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu, geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı.

Türk siyaset camiasından birçok isim de Ustaosmanoğlu'na geçmiş olsun mesajı yayınladı.

İyi Parti'den Grup Başkanvekili Erhan Usta da bu isimler arasında yer aldı.

Milliyetçi Hareket Partisinden 25. 26. ve 27. dönemde Samsun Milletvekili seçilen, iki yıl süreyle MHP Grup Başkanvekili olarak görev yapan,  Ocak 2019-Eylül 2020 tarihleri arasında bağımsız olarak görev yaptıktan sonra, 09.09.2020 tarihinde İYİ Parti Grubuna katılan İyi Parti'den Grup Başkanvekili Erhan Usta da bu isimler arasında yer aldı. 

Sosyal medya hesabından Ustaosmanoğlu'na geçmiş olsun dileklerini ileten İyi Partili Usta;  "Ömrünü İslam'a adamış bir isim Mahmut Ustaosmanoğlu… Allah’tan acil şifalar dilerim… " ifadelerine yer verdi.

Ancak Usta'nın paylaşımı, parti ve ittifak tabanındaki seçmen tarafından tepkilere neden oldu.

İyi Parti'nin muhafazakâr bir parti olmadığını belirten bir grup, "geçmiş olsun" mesajının altında, laiklik çerçevesinde mesajın derhal silinmesini talep etmekle kalmadı hakaret içerin mesajlar atmaktan de geri durmadı.

Siyasi partilerin, halkın değer verdiği ve önemsediği değer ve şahsiyetlere, kendi partisinden bir milletvekilin “geçmiş olsun” gibi insani bir mesajına karşılık verilen abartılı tepkiden  de anlaşılıyor ki İyi Parti’nin milli ve manevi değerler gibi bir önceliği kalmamış.