Ne Yandaş, Ne Fondaş!

Şu memlekette şöyle sözüne haberine itibar edilecek bir yayın organı kaldı mı çok bilemiyoruz. Bir tarafta yandaş, bir tarafta fondaş. Ortada kalmayı, objektif olmayı başaran bir gazete arıyoruz ama övünmek gibi olmasın ama tek Hakimiyet kalıyor elimizde gibi.

Ne Yandaş, Ne Fondaş!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birilerinin ya da siyasi partilerin adamı olmak yerine sonu nereye varırsa varsın, vicdanın sesi olmak bizim gazetenin şiarıdır ve hep öyle kalacaktır. 

Gelelim mevzuya. Yeni Şafak Gazatesi’nden haberi okuyalım bir.

“İYİ Parti, olumsuz imaj oluşturmak adına özellikle Meral Akşener'in ziyaret ettiği şehirlerde sergilenen tiyatrolarla sık sık gündeme geliyor.

Kurgu olaylara şimdi de reklam afişleri eklendi. İYİ Parti tarafından hazırlanan ve billboardlar ile televizyonlarda gösterilen afişlerde, başı açık bir oyuncuya, başörtüsü taktırılıp öyle yer verildi.”

Haber bu. Habere konu edinilen bir partinin tanıtım kampanyası. Bu yapılırken profesyonel firma ile çalışılmış olacak ki muhafazakâr seçmene mesaj amacıyla başörtülü bir görsel kullanılmış. 

Neymiş efendim  görselde başörtülü olan kadın, normalde açık bir tiyatro oyuncusuymuş.

Ne yani CHP eski Milletvekili  Berhan Şimşek’i de Minyeli Abdullah filmindeki rolünden dolayı şeriatçı ya da şeyh efendi mi sandınız?  

İşin ehli bilir ki bu tür kampanyalarda kullanılan şahıslar rastgele seçilemez. Hele hele izinsiz olarak hiç kimsenin resmi kullanılamaz. 

İyi Partinin kampanyasını yürüten reklam şirketinin bir oyuncu ile çalışması ve başörtülü resim kullanması işin doğasında ve bu mecranın yasasında olan bir gerekliliktir.

Hani burada “Başörtülü bir oyuncu ya da kişi bulunamaz mıydı? Denebilir. Ama bu konuda yollara düşüp uygun ve bu teklifi kabul edecek birilerinin aranması yerine profesyonel biriyle çalışmak daha uygun ve doğru.

İyi Parti’ye buradan vurmak ve siyasi muhaliflik yapmak, bu partiye zarar yerine yarar ve katkı verir. 

Bizler bu çalışmanın profesyonellik içerdiği ve iyi çalışılmış bir kampanya olduğuna inanıyor ve başarılı buluyoruz. 

Ve yine bizler, geçmişte çalışmadıkları yönünde eleştirdiğimiz İyi Parti Elazığ İl Başkanlığını son günlerde halka inen ve onların sorunlarını yerinde dinleyen ekip çalışmasını çok doğru, söylemlerinin çok isabetli olduğuna inanıyoruz.