Ne Bekliyordunuz Ki?

Ak Parti'nin bürokrat atama noktasındaki aymazlıklarını ve yanlışlıkları sık sık dile getiriyoruz. Bürokratlar, genellikle milletvekilleri ve diğer siyasilere yarenlik ederek ve etraflarında pervane olarak yaklaşıyor siyasilere. Birkaç süslü cümle kullanıyor ve kendisinin her zaman emirlerinde oldukları yönünde biat ve itaat ritüelleri sergiliyor. Bu tırnak içerisinde saygı, sevgi, bağlılık ve temennalara tav olan bizim saf siyasetçimiz de bu şahsa onay vererek ne liyakat ne de ehliyet konusunda yeterli olan bu tipler önemli yerlere getiriyor.

Ne Bekliyordunuz Ki?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ve yine bu tip bürokratlar, iş başına geldikten sonra kendi görevini en iyi şekilde yerine getirmek yerine kendisinin bu görevde tutmaya yarayacak yeni siyasi arayışına giriyor ve bakanlık yetkilileri ve Ankara siyasetinde kendisini koruyacak yeni kişiler bulma yeteneğini(?) de ortaya koyuyor. 

Kendilerinin hakkı ve liyakati olmadığı halde bu göreve şahsi yetenekleri(!) ile gelen ehliyeti olmayan bazı bürokratlar, olası bir hükümet değişikliği kokusu aldığı anda başlıyor kendini atayan milletvekillerini ve siyasileri, muhalefetin siyasileriyle aldatmaya.

 Bunu nereden mi  öğreniyoruz? Gazeteci Ahmet Takan’ın yazısından.

Takan, bakın “içerden” nasıl bilgiler paylaşıyor?

"AKP bürokrasisinden, muhalefet partilerine yoğun bir bilgi ve belge akışı başladı. Dudak uçuklatacak bilgiler!.. Tabii ki, muhalefet, kendilerine ulaştırılan bilgilerin üzerine sazan gibi atlamıyor… Derinlemesine araştırmalar yapılıyor… Yakında, “128 milyar dolar nerede?” den daha büyük skandalların ortaya saçıldığını görürseniz şaşırmayın derim!.. Muhalefet cephesinden gelecek, soru ve araştırma önergelerini de dikkatle takip etmenizi öneririm… Sedat Peker videolarının pabucu dama atılabilir!.."

Bürokrat atamalarında,  böylesine liyakatsiz isimleri isabet ettirme başarısı gösteren Ak Partili yetkilileri de kutlamak gerek doğrusu. Alkışlar işini  güzel yapma samimiyeti yerine, liyakatsiz ve güçten yana olanları atayan siyasilerimize gelsin… Ne bekliyordunuz ki?