Ah Şu Türkler!.. Almanya'ya Bile Ayar Verdik

Türkler olarak aklımızın normal işler yerine aykırı konularda daha çok çalıştığına ve bu yolla çok değişik ve dâhiyane buluş ve icatlar bulduğumuza dair geyik muhabbetlerimiz çok olur.

Ah Şu Türkler!.. Almanya'ya Bile Ayar Verdik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurt dışına gitmek için gri  pasaport ve çevre duyarlılığı fikri, Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nin Eylül 2020’de “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” kapsamında Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43’ünün, ilimiz ilçe ve beldelerinden de çok sayıda kişinin Almanya’ya gittikten sonra geri dönmemesi ile öne gündem olmuştu.

Almanya hükümeti,  şimdiye kadar böylesine dahiyane bir buluşla kanunlarının delinmesi ve kara delik oluşmasını görünce harekete geçmiş ve Dışişleri Bakanlığı ülkeye giriş çıkış kararlarına bir yenisini daha eklemiş.

 Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Yeşil, Gri ve Siyah” pasaportla vizesiz gelişlerin de artık denetleneceği, sınırlarda da ek belge istenileceği belirtildi. Türklere vize randevusu vermeyen Almanya, "Gri" ve "Yeşil" pasaporta da engel getirmiş. Gri pasaportla adam kaçırma skandalının ardından sınırlara "Gri ve yeşil pasaportlu Türkler’den geliş nedeni ve giriş gerekliliğini gösteren belge isteyin" talimatı gönderildiği ortaya çıktı. 

Almanya yasalarının sırtını yere getirip tuş edip delik deşik edecek cin fikirlerimizi keşke insanlığa faydalı bilimsel konulara ve ülkemize katkı sunacak mevzulara  ayırsaydık. 

Hani zaman zaman sosyal medyada biraz da ironi ile dönen; “Aşıyı hala nasıl bulamadık anlamış değilim” gibi cümlelerle her şeye kafası çalışan bu millet neden faydalı işlerde niçin ve hala çok gerilerdeyiz şimdi daha iyi anladınız değil mi?