Nargileci Özışık

Özellikle son on yılda ülkemizde ve şehrimizde nargile salonlarının artığının sizler de farkındasınızdır. Özellikle kafe ya da oyunlu kıraathaneye gitmek istemeyen sözde mütedeyyin ve muhafazakâr kesim, önce nargile salonlarına akın edince mantar gibi nargile kafeler türedi.

Nargileci Özışık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle son on yılda ülkemizde ve şehrimizde nargile salonlarının arttığının sizler de farkındasınızdır. Özellikle kafe ya da oyunlu kıraathaneye gitmek istemeyen sözde mütedeyyin ve muhafazakâr kesim, önce nargile salonlarına akın edince mantar gibi nargile kafeler türedi.

Özellikle tuzu kuru muhafazakarların ve kısa yoldan para kazanan sonradan görme bazı mütedeyyin insanların buluştuğu nargile kafelerde,  her türlü ticari bağlantılar, bürokrasi-siyaset-arazi mafyası-ihale takipçisi ve komisyoncuları ve bu kesimlere yancı olmak ve avanta koparmak için konuşlanan insanlar bu mekanların müdavimi oldu.

Neden nargile muhabbetiyle başladık konuya? Çünkü olay nargile kullanmam dediği halde içen ve Sedat Peker’e İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun işareti ile görüştüğünü iddia eden ama bunun yalan olduğu ortaya çıkınca özür dileyen gazeteci Hadi Özışık ile ilgili.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sedat Peker arasında arabuluculuk yaptığı iddia edilen Hadi Özışık "Yaptıysam şerefsizim" dedi. Bu açıklama üzerine Sedat Peker, Özışık'la yaptığı görüşmenin kaydını yayınladı. Videoları izleyince şaşırdığını belirten Süleyman Soylu ise "İsmimizi kullanarak bir mafya lideriyle bana tuzak kurdular. Suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

 Twitter hesabından bir açıklama yapan Sedat Peker, Hadi Özışık’la yaptığı iki görüşmenin videosunu yayınlayarak, şu notu düştü:

“Hadi Özışık-Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu’yla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem. Anlatımlarımda ismi geçen herkesi uyarıyorum. Beni yalanlamayın, herkesi rezil ederim. Adam gibi dik duracağız. Yoksa yerle yeksan ederim!”

Bu gelişmelerin ardından superhaber.tv’den Cengiz Er’e konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hadi ve Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek, şunları söyledi:
“Hadi Özışık ile Süleyman Özışık kardeşleri tanıyorum. Yıllardır birlikte teşrik-i mesaide bulunduğumuz arkadaşlar bunlar, şaşkınım.

 Sedat Peker’le hayatımda hiç tanışmadım. Benimle gerçekleştirildiği öne sürülen arabuluculuk ziyareti hiç yaşanmadı. Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüm, yakın zamanda Süleyman Özışık’la temasımız olmadı.

Bana bir kumpas kuruldu. Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideriyle bana tuzak ve tezgah kurdular. Hadi Özışık ile Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım.
PKK’yla, terör örgütleriyle, çetelerle bu kadar mücadele veriyoruz. Keşke başıma bir şey gelseydi de bugünleri görmeseydim.”

Sedat Peker’in iddiaları sonrası Twitter hesabından açıklama yapan, Sayın Süleyman Soylu’nun benim üzerimden yıpratılmasından ötürü üzgünüm.

Soylu ve kamuoyundan özür diliyorum” diyen Hadi Özışık ise şu ifadeleri kullandı:

“Süleyman Soylu ile yıllardır süregelen bir hukukum var. Sedat Peker’i de tanırım. Yayınladığı videoların maksadını aşmaya başladığını düşündüğümden dolayı kendisiyle birkaç görüşme yaparak, sakinleştirmeyi ve Türkiye’nin gündemini meşgul eden bu tatsız durumu nihayete erdirmesini sağlamaya çalıştım. Bu görüşmelerden Sayın Soylu’nun haberi ve bilgisi yoktu, olamazdı da.  Peker ısrarla tavrını sürdürünce “Haklısın” diyerek konuyu kapatmak durumunda kaldım. İyi niyetle aldığım inisiyatifin olumsuz sonuçlarının sorumluluğu da şahsıma aittir. Sayın Soylu’nun da ifade ettiği gibi kendisiyle bu konuda ne şahsımın ne de kardeşimin hiçbir irtibatı olmamıştır.”

Olay bu ve olayda hem İçişleri Bakanı Soylu hem de Sedat Peker haklı. Haksız ve kendilerini dünyanın merkezinde görme güç zehirlenmesinde Nirvana yapmış Hadi ve Süleyman Özışık kardeşler haksız ve hatta suçlu.

Oldum olasıya Özışık kardeşlere kanı ısınmadı bu milletin.  

Özışık kardeşler de genellikle 

Kurdukları sayısız internet sitesi vasıtasıyla Bakanlıkların ve Ak Partili belediyelerin tanıtım ve reklam işlerini aldılar. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın durmaları ve katıldıkları televizyon programlarında fanatik Erdoğancı olma görüntüsünü saf ve ürkek bakanlık ve belediye bürokratlarına yutturarak ciddi paralar kazandılar.
Tabi kısa sürede hızlı yükseliş ve televizyon programlarındaki performansları, kendilerinde bir güç olduğu vehmine kaptırdı bu kardeşleri.

İşte bu vehimden hareketle güya Ak Parti daha zarar görmesin ve ulufe aldıkları  bakanların daha çok gözüne girip heybe doldurmak amacıyla durumdan vazife çıkartıp, İçişleri Bakanı Soylu’nun ricasıymış gibi Sedat Peker’le görüştü Hadi Özışık. 

Görüştü ama ters tepince bunu yalanladı. Sedat Peker de Hadi Özışık’la yapılan görüşmeyi yayınladı.
Bu durum kaşsısında o anlı şanlı Hadi Özışık kuyruğunu sıkıştırdı ve “soylunun haberi yok, ben kendim inisiyatif aldım be görüştüm. Soylu’dan özür dilerim” demek zorunda kaldı.

Sözün özü, bizim nargileci Özışık kardeşler bu kez fena tosladılar. Bugünden sonra bakanlıklardan ve belediyelerden reklam ve iş gelir mi bilinmez ama Özışık’ların ışığı da parıltısı da havası da itibarı da  söndü.