Murat'ı Yaktın Nagehan!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisine gazeteci Nagehan Alçı'yı da davet etmesi üzerine yapılan eleştirilere verdiği yanıtla büyük tepki çeken İBB Sözcüsü Murat Ongun'un yürüttüğü İBB Sözcülüğü birimi kaldırıldı. Gündeme bomba gibi düşen iddiayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da doğruladı.

Murat'ı Yaktın Nagehan!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'un, aralarında Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz, Akif Beki, Özlem Gürses'in de olduğu gazetecilerle çekilen Karadeniz gezisi fotoğrafı hakkında yapılan eleştirilere yanıtı çok konuşulmuştu. Ongun kamuoyunda gündem olan fotoğraf için, "Biz bu tartışmaları önemsemiyoruz. Bu eleştiriler 200-300 kişinin kendi arasındaki yorumları, eleştirileridir" ifadelerini kullanmış, devamında da "Nagehan Alçı o bölgede çok seviliyor. Biz fotoğrafın bütününe bakıyoruz" demişti.

İmamoğlu’nun aldığı kararla İBB Sözcülük Birimi'ni kaldırıldı ve Murat Ongun'un başka bir göreve atanmak üzere şimdilik kızağa alındı.

Ne büyükmüşsün sen Nagehan!.. Konuşmalarınla gündem olmakla kalmadın, bir resimde yer almandan ve bu resme ve manasına sahip çıkma adına sana da sahip çıkan Murat Ongun’u görevinden ettin.

Artık bugünden sonra hem İstanbul hem de genel seçimlerin anahtar ismi sensin. Senin sözlerin, değerlendirmelerin hatta verdiğin bir resim bile seçimlerin kaderini etkileyecek bilesin.

Tüm bu yaşananlar için Murat Ongun’a epey borçlandın. Adam seni, ekibe almanın ve seyahate davet etmenin bedelini ağır ödedi. İmamoğlu bugünden sonra Ongun’a Genel sekreterlik bile verse artık dal kırılmış ve gönül incinmiştir.

Sevgili Nagehan, Murat Ongun’u solcu yazarların hışmına uğratman ve aforoz ettirmen belki kendi cephenden bir başarı sayılabilir ama bu bedeli iki kişi olarak birlikte ödemeniz lazım. Artık Halk TV’ye mi, KRT TV’ye mi geçersin bilmeyiz ama İmamoğlu’nun zarar gören  karizmasını düzeltmek için vefa gösterip ortaya ciddi bir gayret koymalısın.

 Bunu yaparsan ve Millet İttifakında Murat Ongun Kültür ve Turizm Bakanı olunca sen de bakanlık danışmanı olarak hem proje üretir hem de yol gösterici olursun. Madem testi kırıldı, akıllı ol, geleceğe yatırım yap Nagehan hanım…