Müjde 'Külliye'

Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda Genel Kurul'a hitap etti.

Müjde 'Külliye'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kıbrıs’a başta dönemin İç işleri Bakanı ve Saadet partisi YİK üyesi Oğuzhan Asiltürk ve çok sayıda siyasetçi ve köşe yazarıyla çıkarma yapan Erdoğan, Lefkoşa'daki Metehan bölgesinde 500 dönüm arazi içinde parlamento binasının da olduğu külliyelerin yanı sıra millet bahçesi de yapılacağını açıkladı ve şunları ifade etti.

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru dürüst bir Cumhurbaşkanlığı binası veya külliyesi var ne doğru dürüst bir parlamento binası var. İşte parlamento binamız burası. Bunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yakıştırmıyoruz. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bina malum İngilizlere ait bir gecekondu. Onu da yakıştıramıyorum.

Cumhurbaşkanlığı'nın inşallah bu külliyesiyle ilgili adımın proje çalışmaları bitti. İnşasına da inşallah yakında başlıyoruz. Metehan bölgesinde... Silahlı Kuvvetlerimiz ile de görüşerek orada bir 500 dönüm araziyi bu iş için tahsis ettik ve bu 500 dönüm arazi içerisinde hem bu külliyeleri yapacağız.
Bütün bunlarla beraber bir de istiyoruz ki muhteşem bir millet bahçesini yapalım. Bunu söylerken gönlümden şu geçiyor: Devlet olmanın işte ifadesi budur. Bu projeyi hayata geçirmek suretiyle nasıl bir Kuzey Kıbrıs, Kıbrıs Türklerine ait bir devlet varmış, bunu birilerinin görmesi lazım.”

MÜJDE OLARAK GÖRÜLMEDİ
Erdoğan’ın günler öncesinden müjde vereceğini açıklamasının ardından bölgede stratejik  ve ekonomik bir yatırım ve proje bekleyenler, açıklanan külliye ve parlamento binası açıklamasından sonra hayal kırıklığı yaşadılar.

Parlamento binasının yapılmasının  kısmen makul görülebileceğini ifade eden Kıbrıslılar, Külliye’nin acil ihtiyaç sıralamasında yer almadığını, müjdenin Kıbrıs’ın stratejik konumuna uygun bir proje olmasını beklediklerini ifade ettiler.