Muhalefete Göre Siyaset 

İktidarda bulunan partilerin muhalefetin neler söylediğine dikkat kesilmesi kadar doğal bir süreç olmaz. Muhalefetin gündemi, eleştirileri ve önerileri elbette değerlidir ve önemlidir. Ve bırakın ülkede, şehirde, kurumda ve hatta evde bile muhalefet gereklidir ve mühimdir.

Muhalefete Göre Siyaset 

Muhalefetsiz yönetim, denetimsizlik, hesap vermemezlik ve her şeyden önemlisi de kontrolsüzlük demektir. Hükümette, bir resmi kurumda hatta bir ticari şirkette bile bir karar alınırken, rakiplerin ne söyleyeceği ve sizi nerden eleştireceğini hesap edip ona göre adım atmanız gerekir.
Muhalefetin gerekliliğini kabul etmekle birlikte tüm hizmetini, tüm söylemini ve eylemlerini muhalefetin söylemleri üzerine kurmak da doğru olmaz. Muhalefetin günlük konulardaki eleştirileri, kullandığı kelimeler ve zaman zaman yaptığı gaflara takılıp kalarak buradan söylem geliştirmenin de bir ölçüsü ve sınırı olmalı.

Vatandaşlar, iktidarın muhalefete laf yetiştirme yerine kendine hizmeti önemser. Özellikle son aylarda yaşanan ekonomik problemler, reelde yüzde yüzleri aşan enflasyon, göçmen sorunları gibi problemlerden kaçıp, muhalefetin kısır çekişmesine düşmek ve orada takılıp kalmak çok doğru bir siyaset değil.

Kaldı ki hangi partiye mensup olursa olsun artık halkımız kısır çekişmelerden ve klasik iktidar-muhalefet polemiklerinden de bıkmış durumda. Yani bu kavgaların sandığa yansıyan olumlu bir tarafı olmadığı gibi olumsuz yansımaları daha çok olur.

Halkın beklediği, hizmet ve yaşanan problemlerin çözümüne dair ortaya konan samimi gayret ve çabadır. Bu varsa hayat ve siyaset de vardır. Yoksa siyaset de güven de oy da yoktur…