Muhalefet mi Tehdit mi?

Geçmişte iktidarların iyi çalışmadıkları yönünde cereyan eden Türk siyasi muhalefet anlayışı, CHP ile birlikte yaptırmam ve engel olma üzerine bina edilmiş durumda.

Muhalefet mi Tehdit mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kervana İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de eklenmiş gibi görünüyor. Partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Akşener, Kanal İstanbul Projesi'nin durdurulmasına yönelik bir adım izleyeceklerini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla aynı çizgide olduklarına dikkat çeken Akşener, iktidar olmaları halinde projenin yapımında yer alan şirketlere ödeme yapmayacaklarını söyleyerek bir nevi firmaları tehdit etmiş.

Projenin önemli bir bölümünün yap-işlet-devret modeliyle yapıldığından bile bihaber bir siyasi parti liderinin ülkeye vereceği ne olabilir oldukça tartışılır.
Kanal İstanbul, iktidar kanadının tüm reel gerekçelerine rağmen muhalefet kanadının, rant, yeni bir şehir kuruluyor, arsaları yabancılar aldı, proje yapılırsa deprem olur gibi afaki gerekçeleri dışında ciddi bir eleştiri gelmedi.

Sırf karşıtlık üzerinden yapılan muhalefet de halkta karşılık bulmadı.

Kanalistanbul ne yazık ki siyasi restleşmenin arenasına dönüştü ve korkarız ki bu düzlemde devam edecek.

Aklıselim muhalefet, iktidara yanlışlarını gösterir. Ama siyasi hırsa bürünmüş muhalefet, hem zaman hem bunu yapana hem de ülkeye kaybettirir.