Muhalefet atakta

Sönük geçen Ak Parti Kongresi ve beklentileri karşılamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilimizi ziyaretinin ardından muhalefet partileri, bu tabloyu siyasi avantaja çevirmek için daha güçlü sahaya indiler. CHP'li Gürsel Erol'un etkin muhalefetinin ardından MHP, Saadet, Yeniden Refah ve DEVA Partisi de halkla buluşmaya devam ediyor.

Muhalefet atakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Delegelerin dahi yeterli ilgiyi göstermeyip salonun boş kalıp  bu yönde birçok eleştiri alınan Ak Parti Elazığ İl Teşkilatı’nın 7. Olağan kongresi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem mağduru vatandaşların beklentilerini karşılamayan Elazığ ziyaretin ardından muhalefet partileri atağa geçtiler.

Olası bir erken seçim ya da normal zamanı olan 2023 yılı haziran ayında yapılacak seçimlere daha güçlü girmek ve kamuoyunda hükümete karşı oluşan tepki oylarını kendi siyasi partilerine kazandırmak amacıyla muhalefet parti milletvekilleri ile il başkanları halkla daha çok buluşma ve onların sorunlarını dinleme konusunda önemli adımlar atmaya başladılar.

CHP’Lİ EROL’U DAVETİ KARŞILIKSIZ KALIYOR
İlimiz CHP Milletvekili Gürsel Erol, ana muhalefet partisinin milletvekili olmasına rağmen seçildiği günden beri yerel muhalefette çok farklı bir yol izliyor. 

Klasik muhalefet anlayışı ile her yapılanı  eleştirme, her hizmeti kötüleme yerine;  isabetli ve doğru hizmetleri takdir etme ve  buna emek veren siyasilere teşekkür etme kültürünü benimseyen siyasi anlayışını  ilimizde hakim kılan Gürsel Erol’un bu yapıcı ve şehrin sorunlarında paydaş olma çabaları bugüne kadar sonuç vermedi.

İlimizle ilgili yaşanan sorunları muhalefet adına sadece ortaya koyup ve buradan hareketle iktidara yüklenme kolaycılığı yerine, her fırsatta Ak Partili milletvekillerine çağrıda bulunan ve “şehrimizle ilgili sorun varsa bu benim de sorunumdur ve bunun çözümü için atılacak adım ve yapılacak görüşmelere muhalefet milletvekili olarak seve seve katılırım ve bu sorunun el birliği ile çözülmesine şahsi hiçbir siyasi rant amacı gütmeden ve hatta bunun başarısını bizzat sizin başarınız olarak rahatlıkla ilan ederim” cümleleri karşılıksız kaldı.

EROL’A AK PARTİ GÜÇ VERİYOR
CHP’li Erol’un yapıcı muhalefetine karşı, Ak Partili vekillerin yok sayıcı ve görmezden gelici tavırlarını herkesin görüp izlediğini ifade eden siyasi gözlemciler, bu tarz siyasetin Milletvekili Erol’u halk nezdinde daha çok büyüttüğünü ve kamuoyunda “en iyi milletvekili” konumuna yükselttiğini ifade ediyorlar.

Erol’un dışlanması ve yok sayılmasının CHP’yi daha da büyüttüğünü ve birçok seçmeni Erol’a yaklaştırdığını belirten siyasi gözlemciler, Ak Partili vekillerin, muhalefet anlayışı farklı bir yerde duran Erol’u şehirle ilgili toplantı ve görüşmelere davet edip birlikte hareket etmelerinin hem şehir hem de Ak Parti için daha faydalı olacağını  ifade ediyorlar.

MHP: “BİZ DE VARIZ”
CHP’nin sahada gösterdiği etkin muhalefeti, uzun zamandan beri teşkilat içi toplantılardan fırsat bulup halka inemeyen MHP’de “biz de varız” diyerek sahaya indi.
2018 seçimlerinde bir milletvekilini kıl payı kaçıran ve yapılacak ilk genel seçimde 2 milletvekili ile yerel seçimlerde Elazığ Belediyesini hedefleyen MHP, bu hedefine ulaşmak amacıyla halkla buluşma toplantılarını başlattı.

MECLİS ÜYELERİ İLE HALK BULUŞMALARI
MHP Elazığ teşkilatı ilk adım olarak İl Özel İdare ve Elazığ Belediyesindeki meclis üyelerini haftanın bir günü halkı dinlemesi toplantılarına başladı.

“İnsanımıza daha iyi hizmet sunabilmek, kurumlarda sesini duyurmakta zorlanan hemşerilerimizin sorunları ile yakinen ilgilenebilmek amacı Belediye ve İl Genel Meclisi Üyelerimiz her hafta perşembe ve cuma günleri hemşerilerimiz ile parti binamızda bir araya gelmektedir.” cümleleri ile duyurulan toplantılara ilginin yoğun olduğu görüldü.

KONTEYNERKENT ZİYARETLERİ
MHP; özellikle depremin mağdur ettiği kesimlere yönelik çalışmalara da hız verdi.

Kırklar Mahallesi konteynerkent’i ziyaret eden MHP heyeti, burada halkla görüştü ve sorunlarını dinledi.

“MHP 2023’TE BİRİNCİ PARTİ OLACAK”
MHP İl Başkanı Semih Işıkver, geçtiğimiz günlerde bir gazeteye verdiği demeçte, 2023 seçimlerinde MHP’nin birinci parti olacağını şu cümle ve rakamlarla ortaya koymuştu:
“2023 yılında yapılacak genel seçimde MHP'nin Elazığ'da birinci parti olma gibi bir vizyonu, hedefi var. Bu hedefi daha önce de koymuştuk. Bunu başaramazsak bırakırız, gideriz demiştim. 31 Mart seçimlerindeki il genel meclisi üyesi oylarında gördüğümüz gibi Elazığ bugün Cumhur ittifaklı modelde dahi iki tane MHP Milletvekili ile karşı karşıya kalacak. Bu kesin. 137 Bin AK Parti, 92 Bin oy MHP, 32 Bin millet ittifakının oy aldığı bir süreci yaşadık. Bu da bize şunu gösteriyor; Biz eğer kontrolü kaybetmezsek sahada çalışmalarımıza azimle devam edersek ilk seçimde MHP'nin en az 2 milletvekili alacağını 31 Mart seçimleri bize gösterdi. Bu gayret ve çabayla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ama Elazığ Belediyesine de talibiz. Bu da nettir. İlk yerel seçimde Elazığ Belediyesi’ne talip olduğumuzu açık bir şekilde ifade edebilirim."

SAADETİN İLÇE VE ESNAF ZİYARETLERİ
İlimizde köklü bir geçmişe sahip Saadet Partisi de son günlerde sahada daha çok görünmeye ve halkla daha çok buluşmaya özen gösteriyor.
AK Parti hükümetinin depremden sonra Elazığ'a sınıf atlatacak hiç bir şey yapmadığını söyleyen Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın,  halkın sorunlarını sıkıntılarını yerinde dinlemek amacıyla Keban ilçesi ile ilimiz Hastane caddesi esnaflarını ziyaret ederek sorunları dinledi.

ERBAKAN RUHU İLE ÇALIŞAN PARTİ
Milli Görüş’ün lideri ve efsane Başbakan Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan tarafından kurulan Yeniden Refah Partisi de etkin bir çalışma performansı ortaya koyuyor.

Yeni kurulduğu için bir yandan ilçe ve belde teşkilatlarını oluşturup, artık birçok partinin “dava ve şuur” diye bir derdi kalmadığı için ihtiyaç bile duymadığı “eğitim toplantıları”nı gerçekleştiren YRP;  bir yandan da esnaf ve STK ziyaretlerini sürdürüyor ve her fırsatta halkla buluşma toplantıları yapıyor.

 

DEVA’NIN PERFORMANSI
İlimizde en çok çalışan ve değişik kitlelere ulaşma gayretinde olan partilerin başında ise Deva Partisi geliyor. 

Ak Parti yönetim kurulunda iken istifa edip Deva Partisi İl başkanı seçilen Murat Dağhan, özellikle gençlerden oluşan yönetimi ile toplumda iyi bir sinerji oluşturmuş durumda. 

İlimizdeki birçok siyasi parti,, STK ve kültür sanat mahfillerini ziyaret eden ve gittiği her yerde kabul ve ilgi gören Dağhan, ilimizin sorunlarını raporlaştırıp TBMM’ye  taşınması konusunda da büyük gayret sarf ediyor.

MUHALEFET KUŞATMASI
İlimizde bugüne kadar önemli başarılar elde etmiş ve çok sayıda milletvekili çıkarmış Ak Parti’nin, muhalefetin bu kuşatmasını yarıp, kendisini ve Ak Parti’nin ülkeye yaptığı hizmetleri daha çok anlatması gerekiyor.

Bunun için Ak Parti’nin muhalefetten daha çok sahada olması gerektiğini ifade eden siyasi gözlemciler, önce il teşkilatı, ardından da geçtiğimiz haftalarda gençlik ve kadın kollarının değişiminin yeni heyecanı ve enerjisi ile sahada daha etkin olunması ve özellikle partiden giden ve gitme temayülü gösteren eski tabanına yönelik adımların atılması bekleniyor.