Milletvekili Sermin Balık Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti

Ömer Enes YILAR/Milletvekili Balık: 'Bütün vatandaşlarımızı Cumhurbaşkanımızın gelişinde bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum'

Milletvekili Sermin Balık Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak’a ile gündemi değerlendirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ’a müjdelerle geleceğini ve bu müjdelerin ardından depremin yaralarının sarılması konusunda sürecin hızlanacağı bilgisini verdi.
Milletvekili Sermin Balık’ın açıklaması şu şekilde:
“Hakimiyet Gazetesi’ni bugüne kadarki tarafsızlığı ve dik duruşu için tebrik ederim. Hepimizin bildiği üzere 24 Ocak’ta çok büyük bir deprem yaşadık ve depremin üzerinden neredeyse 1 yıl geçti. Belki acılarımız hafifledi, yaralarımız sarıldı ama hâlâ konteyner kentlerde, ailelerinin yanında kalan vatandaşlarımız var. 1 yıl geçmeden birçok eksiğin giderilmesine rağmen elbette ki eksiklikler olacak. Ancak evler teslim edildiği zaman Elazığ’da hayat daha normale dönecek. Mayıs-Haziran aylarına kadar bu evlerin tamamının bitmesi planlanıyor. Bütün vatandaşlarımız evlerine yerleştiğinde elimizdeki verileri daha net göreceğiz.”

‘Kiracılarla ilgili çalışma yapıyoruz’
Depremde evi yıkılan kiracılarımızla ilgili çalışmaya yapıyoruz diyen Milletvekili Sermin Balık: “Evi yıkılan kiracılarımız vardı ve bununla ilgili de çalışma yapıyoruz. Yine ailesinde vefat etmiş olanlarla ilgili de çalışma yapıyoruz. Bu arada Valimiz, Belediye Başkanımız, teşkilatımız ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerini ziyaret ederek hem başsağlığı diliyoruz ve yeniden acılarını paylaşmış oluyoruz” dedi.

‘Cumhurbaşkanımızın gelişiyle süreç hızlanacak’
Yeni bir gelişme oldu ve depremin 1. yılında canlı bağlantı ile katılmasını beklediğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ’a geleceğinin müjdesini aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın gelmesi ile birlikte vereceği müjdelerle sürecin daha da hızlanacağını düşünüyorum. Bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını temenni ediyorum. Ancak şu da bir gerçek ki Elazığ deprem bölgesinde yer alıyor. Aynı depremleri tekrar karşılaşma ihtimalimiz var. Elazığ’ın yapı stokunun üçte biri bu depremde yıkıldı. Daha güçlü, depreme daha dayanıklı, insanlarımızın rahatça oturabileceği evler yapmak v yeni bir Elazığ kurmak bizim hayalimizdir. Bu depremi fırsata çevirerek çevre düzenlemeleriyle, kentsel dönüşümüyle, yeni okullarıyla Elazığ’ı daha güzel bir ile dönüştürmemiz lazım ve biz bunun için çalışıyoruz. İnşallah bundan 1 yıl sonra Elazığ çok daha güzel, yaşanabilir, mutlu ve güvenli bir şehir olacak. Bu vesileyle yeniden depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bütün hemşehrilerimizi Cumhurbaşkanımızın gelişinde bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum.