Milletvekili Açıkkapı'dan Evlere Şenlik Açıklama

2024 Yılı Yatırım Programının detaylarını sorduğumuz Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, gazetemize özel bir açıklama yaptı.

Milletvekili Açıkkapı'dan Evlere Şenlik Açıklama

2024 Yılı Yatırım Programı, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Hakimiyet haber merkezi, yatırım programının yayımlandığı mükerrer sayıyı adeta didik didik inceleyerek Elazığ'a yapılacak yatırımları tek tek kamouyuna duyurdu. Haber merkezimiz yatırım programının detaylarını ise Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı'ya sordu.

DÖNÜŞ AMA NE DÖNÜŞ
Yatırım programının detaylarını sorduğumuz TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Muhabirimiz Tamer Ören'e 2 gün sonra konuyla ilgili açıklamasının olduğu yazılı bir metinle dönüş yaptı. Ancak Açıkkapı'nın 2 gün sonra dönüş yaptığı açıklama haber merkezimizi adeta şok etti. 
Öyle ki açıklamada Elazığ ile ilgili tek detay toplam yatırım tutarıydı. Geri kalanlar ise günler öncesinden haber sitelerinde yer alan bilgilerden ötesi değil. 
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi bir milletvekilinin şehirle ilgili bu denli önemli bir konuda böyle bir açıklama yapması ise gelecek adına pek iç açıcı olmadı.
Diğer bir taraftan da bu zamana kadar ne muhalefetten bir eleştiri ne de iktidar milletvekillerinden bir açıklama gelmemesi de yine Elazığ'ın yatırımlar konusundaki şanssızlığının sebebini net bir şekilde ortaya koydu.
İşte Milletvekili Açıkkapı'nın o açıklaması:
"İlimize Yönelik Yatırımların Artırılması Yönünde Girişimlerimiz Sürüyor. 2024 Yılı Yatırım Programımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, AK Parti'nin 21 yıllık istikrarlı ve hizmet odaklı yönetiminin bir sonucu olarak Elazığ'ımıza ve Türkiye’mize büyük kazanımlar sunacak inşallah. Bu program, milli ve yerel kalkınmamızın itici gücü olacak.
2024 yılı yatırım programı toplamda 1 trilyon 600 milyar 900 milyon TL'lik 12.041 projeyi kapsıyor. Elazığ'a 2024 yılı için ayrılan toplam 6 Milyar 264 milyon TL'lik yatırım tutarı eğitim, sağlık, tarım, ulaşım ve altyapı gibi hayati alanlarda gerçekleştirilecek.  Bu yatırımlar, aziz şehrimiz ve  güzel insanlarının yaşam kalitesini artıracak, ekonomik ve sosyal gelişmeye önemli katkılar sağlayacak.
2024 Yılı Yatırım Programı, Türkiye'nin genelinde de büyük bir dönüşümü hedefliyor. Özellikle ulaştırma-haberleşme sektörüne yüzde 31,7 ve eğitim sektörüne yüzde 15 pay ayrılarak bu alanlarda önemli adımlar atılacak. 
Madencilik ve enerji sektörlerine de büyük yatırımlar yapılacak. Türkiye yüzyılının en önemli alanlarından olması hedeflenen tarım sektörüne ise Türkiye genelinde 101 milyar TL 'ilk yatırım payı ayrıldı.
Sağlık sektörü yatırımları ülke genelinde 2024 yılında 82,7 milyar TL ile artırıldı. Bu yatırımlar sağlık altyapısını güçlendirecek ve hizmet kalitesini yükseltecek.
Biliyorsunuz her yıl kanun gereği 15 Ocak’a kadar o yıla ait yatırım planının Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor. Bu yılda yatırım planımız Resmi Gazete’nin 15 Ocak 2024 tarihli mükerrer sayısında yayımlandı. İlimize ait yatırımlara ait bilgiler de Resmi Gazete’de yayımlandı.  Tabi bu yatırım planında yer alan projelerin yanı sıra ihale sürecinde olan projeler ve ilimiz ve vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda yeni hayata geçirilecek projeler de var. AK Parti Elazığ Milletvekilleri olarak gerek Bakanlıklarımız gerekse ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla aziz şehrimize yönelik yatırımların artırılması hususunda girişimlerde bulunduk, bulunmaya devam edeceğiz. 

Cumhurbaşkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında aziz şehrimizin bölge ve ülkemizin parlayan yıldızı olması , kıymetli dava ve yol arkadaşlarımızla en büyük hedefimizdir. Şehrimiz için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Ben buradan tekrar Elazığ'a yönelik ilgi ve alakalarından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız ve tüm bakanlarımıza şükranlarımızı sunuyor, 2024 Yılı Yatırım programının aziz şehrimiz ve güzel ülkemize hayırlı uğurlu olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."