SİVRİCE İLÇEMİZİN SAKLI CENNETİ ''AKPINAR MESİRE ALANI''

Göl, günün her saatinde değişik görünüm kazanarak mavinin ve yeşilin her tonunu gösterir

SİVRİCE İLÇEMİZİN SAKLI CENNETİ ''AKPINAR MESİRE ALANI''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göl, günün her saatinde değişik görünüm kazanarak mavinin ve yeşilin her tonunu gösterir. Çevresinde 25’e yakın kamu kurum ve kuruluşlarına ait eğitim ve dinlenme tesislerinin yanı sıra Turizm Bakanlığı’ndan belgeli otel, motel lokanta ve günübirlik piknik alanı, ayrıca özel kuruluşlar tarafından işletilen balık evleri bulunmaktadır. Sivrice ilçesinin en büyük varlığını teşkil eden Hazar Gölü, eşine ender rastlanan göllerden biridir. Özellikle Elazığ ve çevre illerin eğlence, dinlenme ve tatil merkezi durumundadır. Şehirin kalabalığından bunalan insanlarımızın rahatça kafa dinleyebilecekleri yeni hizmete sunulan '' Akpınar Mesire Alanı ''ormanlık alanı ve göl manzarası ile eşsiz bir güzellik sergiliyor.

 

Akpınar Mesire Alanı yetkilisi  Serdar KAYA bu eşsiz güzellik hakkında  bilgiler verdi.

 

Kaya;’’Akpınar Mesire Alanı gelirleri ve giderleri köylere hizmet götürme birliği tarafından karşılanıyor.Gelirler aynı şekilde hesaba aktarılıyor.2.5 aya yakın bir süre  içerisinde açtık.Kafeterya,mescid,bayan ve bay wc,kapalı alan mevcut.İşkurdan iki eleman hafta sonları yardımcı oluyorlar.Gelenler sadece girişte ücret verip geçiyorlar.Kendin pişir kendin ye usulüne göre arzu ettiklerini yapıyorlar.Çay servisimiz var.Ortam güzel hava güzel,manzara muhteşem gelen buradan kolay kolay ayrılamıyor.Özellikle hafta sonları çok kalabalık oluyor.İnsanlarımız gelip şu orman havasını teneffüs etsinler manzarayı görsünler.Burada ki ağaçlar rahat 70-80 yıllık var kamelyalarımız bu ağaçların arasında..Sadece kamelya eksiğimiz var bu da kısa sürede giderilecektir.Çocuk parkımız yapılacak.Binada şu an elektrik yok bu sorunda giderilirse problemimiz kalmayacak.

Gelen vatandaşlarımız temizliğe dikkat ediyor.Şimdiye kadar pek problem yaşamadık.Elimizden geldiğince bizde dikkat ediyoruz.Levhalarımız var.Kaymakamımızın ve belediye başkanımızın yardımları çok oldu birebir bizimle ilgileniyorlar.Mayısın sonu haziranın başı gibi açılış yaptık çok kısa süre olmasına rağmen yoğunluk yaşıyoruz buda bizi mutlu ediyor.Gerçekten görülmeye değer bir manzara..İnanıyorum zamanla herşey daha güzel olacak.’’