Mesaj Alınmış

Dün Hakimiyet'e Göre köşemizde TBMM eski Başkanı ve Ak Parti kurucularından Bülent Arınç'ın 'CHP Kemalist, laikçi bir çizgide, özellikle Baykal çizgisi. Bugün ondan çıktılar. Çıktıkları için de oyları artıyor ve artacak öyle görüyorum ben.' sözünü yorumlamış ve Arınç'ın CHP'den milletvekilliğini düşünüyor diye iddiaların olduğunu ifade etmiştik.

Mesaj Alınmış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bülent Arınç'ın CHP'nin oylarının  artacağı yönündeki açıklamaları Kemal Kılıçdaroğlu'na da soruldu. 

Kılıçdaroğlu "Sayın Arınç'ın CHP'nin oyları artacak önümüzdeki süreç içinde diye bir ifadede bulunması, güzel bir şey. Zaten hayatın bir gerçeği. Gerçeği Sayın Bülent Arınç da görüyor. Gördüğü için de çok mutluyuz." sözleriyle cevap verdi.

Karşılıklı bu jestleşme ve öne çıkarma cümleleri, Arınç’ın mesajının Kılıçdaroğlu tarafından alındığının ve ilk seçimde Ak Parti’nin kırgın ve küskün oylarının CHP’ye kanalize edilmesi amacıyla bu partiden milletvekili olacağı  iddialarını güçlendirdi.

Ancak CHP için ciddi bir sorun var.  Arınç, bu partiden milletvekili olur olmasına ama daha ilk haftadan itibaren CHP’yi eleştirmeye başlar ve partiyi iyice zor durumda bırakır.

Kılıçdaroğlu, getireceği oyun hatırına Arınç’ı aday gösterir mi?  bilinmez ama Arınç’ın böyle bir huyunun olduğunu bilmesinde fayda var.