İzin Almış

Akşener'in 'Ben başbakan adayıyım' çıkışından sonra Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmaları başlamış ve öncesinde sadece İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın isimlerinin geçtiği adaylık için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aday olacağı bilgileri kulislere yansımıştı.

İzin Almış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Merkezi’ne yakın milletvekilleri de Kılıçdaroğlu’nun adaylığının netleştiği ve kesin olduğu görüşünü ortaya koymuşlardı.

Bu gelişmeler yaşanırken, Kılıçdaroğlu'na İBB Başkanı İmamoğlu'nun son zamanlarda gerçekleştirdiği il gezileri hatırlatılarak, "Cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir talebi var mı?" sorusu soruldu. CHP lideri dikkat çeken soruya, "Bana gelmiş herhangi bir talep yok. Giderken de zaten benden izin aldı" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu’nun  her ne kadar benden izin aldı dese de İmamoğlu’nun Diyarbakır’da partililer ile  yapacağı toplantıyı İl Başkanını arayarak iptal ettirdiği iddiası ve İmamoğlu’nun da bu karara tepki olarak, “Halk beni istiyor” algısı uyandırmak için esnaf ziyaretleri yaparak halkla buluştuğu gibi bir gerçek ortada duruyor.

İmamoğlu; İBB’nin Cumhurbaşkanlığı makamına bir geçiş olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan biliyor. Ve İmamoğlu, tıpkı Erdoğan gibi halkın gönlüne girmenin yolunun mevcut parti yönetimiyle sürtüşmeden ve günün birinde yollarını ayırmaktan geçtiğini biliyor.

İmamoğlu, ciddi ciddi Cumhurbaşkanlığını düşünüyor ve bunu çok istiyor. Bu amaçla da Anadolu’yu Kılıçdaroğlu’ndan daha çok geziyor ve kabul edelim ki rağbet de görüyor.

Kılıçdaroğlu her ne kadar genel başkanlığına söz söyletmemek ve muhatap alıp daha da büyütmemek için “Benden izin aldı” diyerek durumu kurtarmaya çalışsa da kılıçlar çoktan çekilmiş bile…