Merkeze Geçici Başkan mı?

İyi Parti'nin açık bulunan Merkez İlçe Başkanlığına Genel Merkez tarafından atama yapıldı.

Merkeze Geçici Başkan mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 26 Temmuz 2020 yılında yapılan merkez ilçe kongresinde 168 oy alarak başkanlık görevine seçilen Ahmet Faruk Kaymaz, İl Başkanı ile uyumlu çalışma sergileyemediği gerekçesi ile yine Genel Merkez tarafından 16 Haziran 2021 tarihinde görevinden alınmış, merkez ilçe teşkilatı da feshedilmişti.

Bu tarihten sonra bir ay geçmesine rağmen herhangi bir atama yapılmamıştı.

İyi Parti Genel Merkezi tarafından İYİ Parti Elazığ Merkez ilçe başkanlığına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in oluruyla, daha önce Baskil İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Mustafa Yalçın getirildi. 

Türkiye genelinde gözle görülür bir çıkış yaşamasına karşın ilkimizde ciddi bir çalışma ortaya koyamayan İyi Parti’nin, bu atama ile birlikte şehirde nasıl bir çalışma yapacağı ve nasıl ayağa kalkacağı merak ediliyor.

Kulislere yansıyan bilgilere göre İyi Parti İl Başkanı Mevlüt Or’un Merkez İlçe Başkanlığı için biri kadın olmak üzere iki isim önerdiği,  ancak bu isimlerin atanamayıp Mustafa Yalçın’ın atandığı ifade ediliyor.

Bu atamanın ardından tüzük gereği 45 gün sonra kongreye gidilmesi gerekiyor. Kongrede şu an ataması yapılan Mustafa Yalçın’ın aday olmayacağı iddiaları var. Bunun üzerine  teşkilatın istişareler sonucu onay vereceği bir ismin aday gösterilmesi bekleniyor. Ancak il teşkilatının bir ismin  üzerinde yoğunlaşmasına rağmen ikinci bir adayın çıkmasına da kesin gözüyle bakılıyor.