Bulu'yu Kim Önerdi?

2 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Melih Bulu, 15 Temmuz darbesinin yıldönümünde yine Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile görevden alındı.

Bulu'yu Kim Önerdi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı genelgesinde “Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 1 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 inci maddesi gereğince görevden alınmıştır.” denildi.

Prof.Dr. Bulu,  amacına ulaşmak için her türlü yöntemi kullanan ve akademisyenlikten uzak olduğunu atandığından günler sonra bizzat kendisi itiraf etti.

Atanmasından günler sonra Boğaziçi Üniversitesi’nin çiçeği burnunda rektörü Bulu’yu, Habertürk’te Veyis Ateş, canlı yayında konuk etmişti.

 Kendisinin Ak Partiden siyaset yaptığına dair soruya; aslında kendisinin siyasete CHP’de başladığını, ardından Liberal Demokrat Parti’ye geçtiğini ifade eden Bulu, 2002 yılında Ak Parti Sarıyer ilçe teşkilatının kuruluşunda yer aldığını ve 2009 yılında aktif siyaseti bıraktığını söylemişti. 

Veyis Ateş’in “Ama 2015 yılında Ak Parti’den aday adayı olmuşsunuz” sorusu üzerine; “Evet öyle bir şey oldu ama çok da önemli ve ciddi bir şey değildi” gibi bir cümle kurması Prof.Dr. Bulu’nun  siyaset kurumuna makyavelist bakışını ortaya koydu.

Bulu,  2002 yılında Ak Parti'nin İstanbul ili Sarıyer ilçe başkanlığını kurmuş. AK Parti İl yönetiminde ekonomiden Sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcılığı yapmış. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Ataşehir Belediye Başkanlığı için Ak Parti'den aday adayı olmuş.  2015 yılı genel seçimlerinde ise AK Parti'den İstanbul 1. bölgeden milletvekili aday adayı olmuş. 

Çırpınışı ve hırsı görüyorsunuz değil mi? Ak Partililere kendisini nasıl da teşkilatçı biri olarak tanıtmış  ve neredeyse her birim de aktif olmaya çalışmış. Bulu’yu  yine bazı Ak Partililerden biri, Cumhurbaşkanına çok iyi referanslarla tavsiye etmiş olacak ki Boğaziçi’ne rektör olarak ataması yapılmış.

Bulu etrafında onca tartışma ve eleştirileri göğüsleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a inat sırf belirli çevrelere şirin gözükmek amacıyla “aslında ben de solcuyum” diyen, Ak Parti adaylığını küçümseyip “çok ciddi ve önemli bir şey değildi” diyen bir ismi rektör olarak atadığına daha ilk gün pişman olduğunu düşündüğümüz Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam da 15 Temmuzun yıldönümünde Bulu’ya darbe yaptı ve görevden aldı.

Bu görevden alma sakın ola ki karşı mahallenin tepki, itiraz ve eylemleriyle bağdaştırılmaya. Bizim tanıdığımız Cumhurbaşkanı Erdoğan ki çok iyi tanıdığımızı iddia ediyoruz, Bulu’yu yine karşı mahalleye yaranmak ve hoş görünmek için yaptığı anlamsız davranış ve icraatları sebebiyle görevden almıştır ve doğru yapmıştır.

Kendisi için tüm eylem ve eleştirileri göğüsleyen siyasi iradeyi küçümseyip, kendisini o makamda kalıcı kılmaya matuf  şahsi yatırımlar yaptığı için Bulu, bu görevden alınmıştır ve çok da isabetli olmuştur.
Cesareti olmayan ve ilkelerinden taviz verenler ile  yol yürümeyi sevmeyen ve onlarla yollarını ayıran Erdoğan, bizleri şaşırtmamış ve kendine yakışan adımı atmıştır.

Bulu’nun atanmasına karşı gelen ve protesto eden çevreler, bu görevden alınmayı kendi başarı hanesine yazmasınlar ve yeni atamayı beklesinler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Prof.Dr. Bulu’yu görevden alma yazısını imzaladıktan sonra verdiği talimat tahminimizce şu olmuştur: “Bu adamı, çok iyi diye bize refere eden ve öneren kim, bana onu bulun”